Вже не перший рік мешканці міста Козятин що на Вінниччині потерпають від діяльності котелень, які опалюють місто альтернативними видами палива. Це різноманітні органічні відходи деревени, лушпиння тощо.

На переконання місцевих жителів, робота котелень створює екологічні проблеми для городян. В мережі публікувалось безліч фото брудного снігу навколо котелень, люди скаржаться на брудне повітря та шкідливі викиди котелень в повітря міста.

Сьогодні про цю проблему нагадали у Державній екологічній інспекції області і повідомили про неможливість перевірки через перешкоди господарюючих суб’єктів на котельнях міста.

Щодо ситуації яка склалася внаслідок експлуатації котельні у м. Козятин
На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло звернення від громадян щодо забруднення атмосферного повітря при експлуатації котельні, яка використовується ТОВ «Вінницькі теплові мережі» за адресою вул. Героїв Майдану 16а у м. Козятин.

Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря 27 січня 2021 року здійснено спробу провести позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства вищезазначеного підприємства.

Проте, ігноруючи норми чинного законодавства посадовими особами суб’єкта господарювання відмовлено у проведенні перевірки мотивуючи свої дії відсутністю керівника на території об’єкту.

Зауважимо, що даний суб’єкт господарювання не вперше перешкоджає інспекторам у проведенні перевірки.

Про ситуацію повідомлено Козятинську міську раду для вжиття відповідних заходів реагування.

Крім того, Калинівською місцевою прокуратурою по факту забруднення атмосферного повітря ТОВ «Вінницькі теплові мережі» відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.241 Кримінального кодексу України, – йдеться в повідомленні.

Проблема брудного повітря та опалення у місті давно набула політичного характеру і була одним з основних агрументів критики на адресу колишнього міського голови Козятина. Особливо під час виборчої кампанії 2020 року. Опоненти мера не тільки критикували, а й обіцяли оперативно цю проблему вирішити, в разі їх обрання.
На місцевих виборах мешканці Козятина обрали нового міського очільника – Тетяну Єрмолаєву, вона перемогла тоді діючого мера з невеликою перевагою у декілька сотень голосів. Але, як зазначають козятинчани, попри набуття повноважень очільниці міста, ключові проблеми громадди лише поглиблюються.
Як боролась із котельнями та брудним повітрям громадська діячка Тетяна Єрмолаєва детальніше тут
Попередня публікаціяВінницькі педагоги обмінялись досвідом з колегами з міста Кельце
Наступна публікаціяУ Вінницьких прозорих офісах змінились номери телефонів