Офіс ефективного регулювання BRDO презентував цьогорічний рейтинг “Regional Doing Business — 2020”, який відображає сприятливість інвестиційного клімату в українських обласних центрах. За результатами дослідження, Вінниччина та Івано-Франківщина розділили п’яту сходинку рейтингу найкомфортніших для ведення бізнесу областей України, поступившись Житомирщині, Чернігівщині, місту Києву та Рівненщині.

Рейтинг “Regional Doing Business — 2020” визначається за сумою балів, набраною обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси. Оцінювання проводилося за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців, у якому взяли участь 1754 респонденти з 25 областей та міста Києва.

“Це вже третє дослідження сприятливості умов ведення бізнесу в українських областях, яке проводить BRDO. Рейтинг здійснюється на підставі опитування згідно з адаптованою методологією Doing Business Світового банку. Поступ реформи децентралізації надає нові повноваження місцевому самоврядуванню. Спосіб реалізації повноважень часто має визначальний вплив на те, який державний сервіс отримають місцеві підприємці. Від місцевого самоврядування часто залежить, чи будуть реалізовані ухвалені реформаторські закони. Regional Doing Business — лакмусовий папірець, що вказує органам місцевого самоврядування, на чому треба акцентувати увагу, щоби поліпшити умови для підприємців та залучати інвесторів”, — відзначив Олексій Дорогань, виконавчий директор Офісу ефективного регулювання BRDO

Зазначимо, що рейтинг “Regional Doing Business”, який оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України, експерти BRDO розробляють із 2017 року.

Попередня публікаціяВінницю прибирають від снігу та посипають протиожеледною сумішшю
Наступна публікаціяУ Вінниці зменшується рівень інфікування на COVID-19