На базі Вінницької обласної станції юних натуралістів проводиться багато акцій, які пропагують екологічну культуру, сприяють збереженню та розвитку флори та фауни Поділля. Нещодавно гуртківцями була проведена одна із них, «Годівничка». 

“Це вже стала гарною традицією нашого навчально-виховного закладу. Щороку ми допомагаємо пережити зиму нашим пернатим  друзям. Цього року  вона не радує сніжними заметілями, проте зимуючим птахам не завадить допомога в харчовому раціоні. Тому наші гуртківці змайстрували годівнички різного типу. Розмістили їх у скверах, парках , на берегах річки, у дворах на алеях. Птахи ласують зерном, крупами, крихтами, наповнюючи довкілля співом і щебетом”, – сказала керівник гуртка «Знавці тварин» станції юннатів Леся Дмитренко. 

Юні вінницькі захисники пташок та їхні батьки дуже відповідально та творчо підійшли до роботи. Деякі вихованці  розповіли, що майстрували годівничку всією родиною. Тато з сином вирізали дерев’яний каркас, стріху, а мамі залишилось оформлення. І тепер, спільними силами всієї сім’ї, пташки отримали годівнички в українському стилі. Під керівництвом очільника гуртків вихованці завжди приносять до них щось поживне, ведуть спостереження за птахами.

“Якщо кожен із нас у зимовий час допоможе птахам – зробить годівничку, насипле небагато зерна, хлібних крихт, то цим допоможе перезимувати пернатим. Давайте разом турбуватися про братів наших менших та зупиняти вимирання птахів узимку. Не будьмо байдужими й оберігаймо природу”, – наголошує Леся Дмитренко.

У зимову пору вінницькі юннати завжди допомагають птахам, приваблюючи їх на територію нашого краю, а влітку вони будуть окрасою краєвидів та санітарами зелених насаджень. Після теоретичних занять вихованці гуртків із задоволенням виходять на спілкування із природою. Керівники гуртків, виконуючи роль екскурсоводів,  прищеплюють молодому поколінню любов до природи і відповідальність за збереження кожного виду тварин та рослин, повідомляють в пресцентрі Вінницької обласної станції юннатів.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Попередня публікаціяЯкі онлайн послуги можна отримати у Прозорих офісах Вінниці і як це зробити
Наступна публікаціяНа Вінниччині депутати від місцевої партії скликають “тарифні” сесії міських рад