Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій за підсумками наради з оцінки ринку в рамках пілотного проекту концесії пасажирських вокзалів, – повідомляє телеграм канал “Політарена”.

Одночасно з вінницьким вокзалом в концесію планують передати центральний вокзал в Києві. Незабаром буде оголошено відповідний конкурс.

Також почнеться підготовка до концесії вокзалів у Львові і Одесі.

“Тестування інтересу міжнародних і локальних інвесторів у відповідності з різними сценаріями угруповання транзакції пілотних вокзалів важливо для прийняття подальших рішень по наступних кроків проекту, зокрема написання концептуальної записки і ТЕО.
Міністерство інфраструктури очікує плідної співпраці з інвесторами, які зацікавлені в розвитку сучасної залізничної інфраструктури та реалізації перспективних проектів державно-приватного партнерства в Україні”, – розповів Криклій.

За словами міністра, за підсумками заходу Мінінфраструктури підтримало подальші дії по концесії залізничних вокзалів і необхідність угруповання відповідних об’єктів.

“Ми очікуємо великих міжнародних гравців, які мають відповідний досвід з управління вокзалами та готові інвестувати. Так само як і локальних інвесторів.
Переваги отримають всі стейкхолдери: держава і місцеві органи влади – додаткові робочі місця і податки, концесійні платежі; “Укрзалізниця” – зменшення збитків, оновлення і розвиток інфраструктури; інвестор – прибуток; споживачі – якісно нове публічний простір, а також нові послуги і додатковий комфорт “, – заявив міністр інфраструктури
Попередня публікаціяЗавтра у Вінниці прощатимуться з померлим в зоні ООС молодим вінничанином Вадимом Єфеменюком
Наступна публікаціяНа Вінниччині стартує новий етап Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2020»