Вчора, 17 грудня, пройшло засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати. Вінниччину представляли перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна та заступник голови  ОДА Сергій Здітовецький.

На нараді розглядали питання, про заборгованість з виплати заробітної плати на держпідприємствах. Про це інформував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. Також, мова йшла про стан заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах державного сектору в окремих галузях економіки та окремих регіонах та врегулювання проблем заборгованості.

Варто зазначити, що у Вінницькій області, станом на 1 грудня 2020 року, обліковано 34 підприємства, які мають заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками, з них: 14 – економічно активних підприємства,19 – підприємств-банкрутів, 1 – економічно неактивне підприємство. Наразі загальна сума боргу із виплати заробітної плати по області становить 18361,2 тис.грн, з яких: – 3611,4 тис. грн (19,7 %) – на економічно активних підприємствах; – 13800,4 тис. грн (75,1 %) – на підприємствах-банкрутах; – 949,4 тис. грн (5,2 %) – на підприємствах, які зупинили господарську діяльність.

За результатами засідання, у проєкті рішення передбачено розглянути на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати питання щодо можливих заходів із погашення заборгованості на підприємствах державного сектору економіки з найбільшою заборгованістю.

З метою упередження зростання заборгованості із заробітної плати вживати більш активних заходів до суб’єктів господарювання, у яких спостерігається динаміка зростання заборгованості, та направляти інформацію щодо таких суб’єктів до відповідних органів управління та або місцевих державних адміністрації для розгляду на засіданнях тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та вжиття необхідних заходів, повідомляє ОДА Вінниччини.

Попередня публікаціяУ Вінниці всиновили в 2020 році дев’ять дітей
Наступна публікаціяIX Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій» Вінниця. Відео