У Вінниці пройшла друга сесія Вінницької обласної ради, восьмого скликання. В сесії взяли участь 76 депутатів з 84. Рада почала роботу з вшанування загиблих в Сході України.

Очільник обласної Ради Вячеслав Соколовий привітав присутніх з професійним святом – Днем місцевого самоврядування. З цього приводу депутатам вручили державні нагороди та Почесні грамоти обласної Ради і облдержадміністрації. А депутата Андрія Корнійчука привітали з Днем народження.

Кого чим нагородили

Орденом «За заслуги» ІІ ступеню нагородили депутата обласної Ради, Заслуженого тренера України та Заслуженого працівника фізичної культури та спорту України Ірека Гатаулліна. Почесні грамоти облдержадміністрації та обласної Ради отримали:

  • депутат обласної Ради 7-8 скликань, член  постійної комісії обласної Ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин Віталій Август,
  • депутат обласної Ради 6-8 скликань,  голова постійної комісії обласної Ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин Віталій Бень,
  • директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька, депутат обласної Ради 7-8 скликань,
  • заступник голови постійної комісії обласної Ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин, генеральний директор СТОВ «АгроКряж» Володимир Гнатишен,
  • депутат обласної Ради 7-8 скликань, член постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів Ірина Колесник,
  • депутат Вінницької міської Ради 7 скликання, депутат обласної Ради 8 скликання Денис Мазуренко, тренер-викладач з кульової стрільби Комунального закладу «Вінницька обласна дитячо-юнацька школа стрільби» Денис Мустафаєв,
  • заступник директора Комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» Раїса Півторак, депутат обласної Ради 7-8 скликань,
  • заступник голови постійної комісії обласної Ради з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту Людмила Станіславенко,
  • депутат Калинівської районної ради 5-6 скликань, депутат обласної Ради 8 скликання, директор ЗОШ І–ІІІ ступенів с. Дружелюбівка Галина Ярова.

Валерій Коровій склав депутатській повноваження

Першим питанням порядку денного чергової другої сесії обласної Ради депутати розглянули особисту заяву Валерія Коровія, про складання депутатських повноважень.

Отже, Облрада достроково припинила повноваження депутата Вінницької обласної Ради 8 скликання Валерія Коровія, обраного за виборчим списком політичної партії «Українська стратегія Гройсмана». Це рішення направили до Вінницької обласної територіальної виборчої комісії.

Окрім того, Валерія Коровія вивели зі складу та з голови постійної комісії обласної Ради з питань економіки, фінансів та бюджету.

Де планують створити регіональну інфекційну лікарню

Голова облради Вячеслав Соколовий розповів, про роботу комісій та про те де і як планують створити регіональну інфекційну лікарню. 

«Основною проблемою в області залишається загострення ситуації щодо коронавірусної хвороби COVID-19, а  найважливішим питанням є забезпечення лікарень області безперебійним киснепостачанням. Два десятки палат для хворих на COVID-19 обладнали у двох корпусах Вінницької обласної психіатричної лікарні №2. За рахунок коштів обласного бюджету тут провели реконструкцію системи киснепостачання приміщень третього поверху корпусу зі створенням 89 кисневих точок», – сказав Вячеслав Соколовий.

Однак, за його словами, заклад досі не ввели в експлуатацію через відсутність джерел безперебійного постачання медичного кисню. Голова обласної Ради та його перший заступник ознайомилися з роботою закладу, наразі вивчається можливість на базі Вінницької обласної психіатричної лікарні №2 та СНІД-Центру створити регіональну інфекційну лікарню, а в ній зосередити усі ключові медзаклади інфекційного профілю.

Скільки помічників буде в депутатів і що вони робитимуть

На сесії також затвердили положення про помічників депутатів Облради, їх може бути до п’яти осіб. Помічники мають допомагати організаційно-технічно та надавати іншу необхідну допомогу при здійсненні депутатських повноважень. Також, помічники допомогатимуть депутату обласної Ради в організації і проведенні звітів і зустрічей з виборцями, в розгляді надісланої на ім ’я депутата пошти та поданих на особистому прийомі виборцями пропозицій, заяв і скарг, про це йдеться в положення про помічника депутата.

Координаційна рада і хто в неї входить

На сесії повідомили, про створеннчя координаційної ради при Облраді, в ній прийматимуть рішення, рекомендаційного характеру.

До складу Координаційної ради входять: – голова обласної Ради – голова Координаційної ради; – перший заступник голови обласної Ради – заступник голови Координаційної ради; – заступники голови обласної Ради; – керуючий справами виконавчого апарату обласної Ради – секретар Координаційної ради; – голови районних рад (за згодою); – міські, селищні, сільські голови (за згодою).

Докладніше з переліком функцій Координаційної ради можна ознайомитися тут.

Охорона здоров’я і стан її фінансування

Під сесії обласної Ради 75 депутатів підтримали проєкт рішення «Про хід виконання рішення 4 сесії обласної Ради 7 скликання від II лютого 2016 року № 45 «Про обласну Програму «Майбутнє Вінниччини в збереженні здоров’я громадян» на 2016-2020 роки».

На початку виступу та презентації директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації Ольга Задорожна розповіла про ситуацію з поширенням коронавірусу у Вінницькій області.

– Базові показники 2016 року щодо інфекційних захворювань та показники 2020 року знаходяться на рівні 1,2%, – сказала під час виступу Ольга Задорожна.

Виступаючи перед присутніми, Ольга Задорожна зазначила, що у 2020 році на заходи з охорони здоров’я було передбачено 20,6 мільйонів гривень. В межах реалізації програми протягом дев’яти місяців 2020 року профінансували заходів на 12,8 мільйонів гривень, це склало 62,3% від запланованого.

Також, вона продемонструвала презентацію, про реалізацію програми і ті здобутки у галузі охорони здоров’я, що напрацьовані за роки її реалізації. Та зазначила, що в програмі розвитку галузі охорони здоров’я Вінниччини на 2021-2025 роки будуть передбачені заходи для подолання наслідків пандемії, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та кошти на їх фінансування.

Бюджет області буде впорядковувати заступниця мера Вінниці

Головою постійної комісії з питань економіки, фінансів та бюджету обрали Галину Якубович. Кандидатуру, заступниці вінницького міського голови, на розгляд депутатського корпусу вніс головуючий на сесії Вячеслав Соколовий.

«Багатьом з нас Галина Анатоліївна знайома, як фахівець, управлінець, людина яка розуміється у питаннях місцевого самоврядування та бюджетних процесах. Тож прошу підтримати подану кандидатуру», сказав Вячеслав Соколовий.

Зарплати та премії керівництва ради

На цій же сесії депутати проголосували за фонд оплати праці керівницту облради.

Згідно з прийнятим рішенням, голові ради В’ячеславу Соколовому присвоєно посадової особи місцевого самоврядування першої категорії посад і відповідні оклад, доплати та надбавки.

Першому заступнику голови Володимиру Кістіону – 3 ранг, заступникам Ігорю Івасюку, Анатолію Ткачу та Дмитру Чаленку – 5 ранг посадової особи місцевого самоврядування другої категорії посад з відповідним забезпеченням.

Сумарно, з усіма преміями і надбавками та доплатами зарплата голови облради становитиме приблизно 55 тисяч гривень в місяць, першого заступника – 48 тисяч гривень, заступників – від 46 до 38 тисяч гривень щомісячно.

Попередня публікаціяМіський очільник Вінниці:Ми не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через ядерне пекло
Наступна публікаціяВінницький центр крові шукає донорів