Вчора, 8 грудня, пройшли громадські слухання з приводу обговорення проєкту бюджету Вінницької міської територіальної громади на 2021 рік. Усі бажаючі мали можливість ознайомитись з проектом головного фінансового документу на наступний рік, отримати відповіді на свої питання, висловити своє бачення з питань наповнення бюджету в наступному році та спрямування і використання коштів.
На початку громадських слухань заступник міського голови Андрій Очеретний коротко розповів про проект бюджету 2021 року.
«Бюджет за доходами визначено в розмірі 4645,7 млн грн. Щодо видатків, то як і в попередні роки, вони є соціально спрямованим. Загальна сума видатків бюджету на фінансування соціально-культурної сфери та заходи, пов’язані з соціальним захистом населення, складають майже 57 %. У 2021 році з бюджету Вінницької територіальної громади вже будуть фінансуватися заклади освіти, культури, охорони здоров’я шести сільських приєднаних громад, а це Вінницько-Хутірська, Великокрушлинецька, Гавришівська, Малокрушлинецька, Писарівська, Стадницька. На їхнє утримання у бюджеті передбачено 58,6 мільйони гривень.
Також ми пам’ятаємо, що є пандемія, і з метою подолання захворюваності на COVID-19, піклуючись про здоров’я мешканців територіальної громади, захист працівників закладів охорони здоров’я та стимулювання працівників медичних закладів, – у проекті бюджету ми передбачаємо видатки на загальну суму 74,6 мільйона гривень на придбання медикаментів, засобів індивідуального захисту, оплату послуг та облаштування кисневих точок, ремонт апаратів штучної вентиляції легень та на виплату муніципальної надбавки працівникам закладів охорони здоров’я у першому кварталі 2021 року на умовах, які діють у грудні 2020 року», – повідомив Андрій Очеретний.
Попередня публікаціяБюджетні перерахування на Вінниччині наближаються до 15,9 мільярдів гривень
Наступна публікаціяВодія без посвідчення водія і з ознаками наркотичного сп’яніння виявили патрульні поліцейські на Вінниччині