Слідчі поліції спільно з СБУ викрили злочинну групу осіб, які проводили незаконні оборудки з крипто валютою.
У Вінниці слідчі поліції спільно з працівниками УСБУ задокументували злочинну діяльність групи осіб, які шляхом підробки та використання документів на перекази, платіжних карток систематично здійснювали неправомірне використання криптовалюти шляхом переведення її у готівку через онлайн ресурс за допомогою заборонених на території України платіжних систем «Webmoney» та «Яндекс.Деньги». Під час обшуку в офісі обмінника фінансової кампанії у Вінниці слідчими вилучено понад мільйон гривень, 15 тисяч доларів, комп’ютерну техніку та інші речові докази.
За словами начальника слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Олександра Солдатова, ході досудового розслідування встановлено факт використання онлайн ресурсів та мережі обмінних пунктів однієї з фінансових компаній для незаконного обміну електронних грошових коштів, функціонування яких тимчасово заборонено на території нашої держави.
Документально проведення взаєморозрахунків між цими суб’єктами господарювання та замовниками послуг оформлялися під виглядом придбання цінних паперів, консультативних послуг у фінансовій сфері, а також різноманітних товарів.
Під час проведення санкціонованого обшуку в приміщенні обмінного пункту фінансової кампанії слідчі слідчого управління вилучили грошові кошти у сумі понад мільйон гривень та 15 тисяч доларів, комп’ютерну техніку, чорнові записи, документи та інші речові докази, які стосуються проведення операцій з використання електронних грошей.
Документування незаконної діяльності групи відбувається в межах ст.200 КК України ( Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення.)
За такий злочин передбачено покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляє поліція Вінниччини.
Попередня публікаціяБійці КОРДу провели урок у вінницькій школі. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці горів цех на Хімпромі. Фото та відео