У Вінниці можна через інтернет долучитись до творчості різних художників із зібрання Вінницького обласного художнього музею. Зібрати пазл картину, така розвага прийдеться до душі і дітям і дорослим. Цього тижня можна зібрати картину пазл пейзажу «Весна» Вітольда Бялиницького-Бірулі (1872-1957).
Щоб почати збирати пазл перейдіть за посиланням .
“Вітольд Бялиницький – Біруля, один з яскравих і самобутніх білоруських пейзажистів кін. ХІХ – І пол. ХХ ст., привертає увагу неповторністю художньої мови, образно-пластичною і живописною цільністю. Удосконалюючись як художник, він невідступно дотримується обраних моральних і художніх принципів, прагне пізнати оточуючий світ. Реальність, часом зовсім непоказна, є для митця невичерпним джерелом уславлення краси природи.
Його творам притаманна правдивість, змістовність художніх образів, глибоко емоційне, ліричне сприйняття природи, висока культура живописної майстерності.
Вітольд Бялиницкий-Біруля вважається справжнім майстром весняного пейзажу: відомо більше двохсот його полотен, де відображено пробудження природи, її оновлення.
Пейзаж «Весна» – переконливе свідчення неперевершеної майстерності живописця в передачі тональних нюансів, найтонших модуляцій сірого, вохристого, зеленого та бузкового кольорів. Вражаюча реалістичність полотна ніби переносить глядача в атмосферу похмурого весняного дня. Одним з головних компонентів твору стає мотив дороги, що уособлює собою рух, а разом із ним – оновлення та пробудження природи. Тендітні стовбури беріз, неначе застигли на тлі темної смуги лісу дальнього плану, викликають враження нерухомості і тиші. Загальний меланхолійний настрій пейзажного мотиву підсилює холодне сіре небо. Твір доведено до високої пластичної завершеності і виразності.
Вітольд Бялиницький-Біруля володів рідкісним живописним даром, що дозволив йому створити надзвичайні за ліризмом полотна. У своїй книзі він писав: «Природа пробуджує в людині різні за своїм характером почуття і переживання. Різні стани в житті по-різному відгукуються у душі. Зрозуміти, відчути природу, зуміти почути її мову – не всім дано», – зазначають в публікації Вінницького обласного художнього музею.
Попередня публікаціяВінничанин відібрав у чоловіка гаманець та банківську картку на вулиці Пирогова
Наступна публікаціяНа Вінниччині реабілітують ще 180 репресованих радянською владою