Українці вже звикли до систематичних скандалів у виконанні народних депутатів зі “Слуги народу”.

За рік при владі нові обличчя з провладної партї встигли сформувати вражаючий список “зашкварів”. Від відкритого в локдаун ресторану “Велюр” Миколи Тищенка, викликів повій під час пленарних засідань парламенту Богданом Яременко, обміну еротичними відео вінничанином Анатолієм Драбовським з колегами по ВР, до порад нардепа Брагара – продати собаку та сплатити комуналку, – пише видання “Новини Вінниці”.

До теми: Вінницький нардеп став героєм “еротичного скандалу”

Список публічних казусів депутатів Зеленського занадто великий і заслуговує на окремий матеріал, але вінницькі “слуги народу” вирішили не відставати від своїх старших колег і продовжили поповнювати “скарбничку скандалів” вже на місцевому рівні, але вже з політичним забарвленням. Адже нещодавні місцеві вибори дозволили запустити “нові обличчя” і в місцеві ради.

Зокрема до Вінницької обласної ради партія “Слуга народу” набрала 8% голосів, що дозволило президентській партії провести вісім депутатів.

Серед них 24-річний Євген Шаповалов, який вже встиг стати героєм іронічних публікацій місцевих ЗМІ.

Спочатку місцеві журналісти помітили незвичайну політичну позицію молодого депутата провладної партії, яка явно йде в розріз з приналежністю до “Слуги народу”.

Євген Шаповалов примудрився зробити в фейсбуці репост публікації опозиційного нардепа від “Європейської солідарності” Олексія Гончаренка, в якому нардеп натякає на вирок суду для президента Володимира Зеленського, а не балотування на другий термін глави держави.

Читати: Депутат Вінницької облради від “Слуги народу” Шаповалов погоджується з призначенням Зеленського на другий термін “через суд”

Коли місцеві ЗМІ оприлюднили політичну позицію молодого депутата, Євген Шаповалов не знайшов нічого кращого, ніж звинуватити в політичній зраді власний смартфон…

Мовляв це смартфон сам зробив репости на його сторінці в фейсбук, бо депутат поклав телефон не заблокованим в кишеню.

Читати: “Біда” зі смартфоном: депутат Вінницької обради від “Слуги народу” Шаповалов визнав, що його телефон сам постить політопонентів та замовляє суші

Про молодого “слугу народу” інформації в мережі знайшлось багато. Аж занадто.

Новообраний депутат навіть встиг завести власну сторінку у Вікіпедії. Інформації викладеній в ній позаздрив би, напевно, й сам Володимир Зеленський, адже така кількість різноманітних регалій “отриманих” в такому молодому віці, дозволяє сміливо називати “реформатора і політика-експерта” ще й вундеркіндом.

У Вікіпедії 24-річний депутат вказує про себе наступне:

«Політик та громадський діяч, реформатор, експерт з децентралізації, радник першого заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації, модератор платформи «Економіка та інвестиції» Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад». Тощо.

Попри таку докладну інформацію, визначити конкретне місце роботи, чи бодай місце проживання депутата складно.

Місцеві ЗМІ називають молодого і безумовно обдарованого депутата “вінничанином”, який проживає в Києві. При цьому сам депутат вказав при балотуванні в депутати місцем проживання Тернопіль, а моніторинговий ресурс “Посіпаки” зазначає, що депутат від “Слуги народу” є помічником позафракційної нардепки Лариси Білозір (група “Довіра”).

Одним словом, без навчання в Трускавці розібратись в новому депутатському корпусі Вінницької облради буде складно.

Попередня публікаціяВінницькі підприємці працюватимуть у ці вихідні, карантин вихідного дня відмінили
Наступна публікаціяВінницька “Нива” програла “Колосу” з Ковалівки з рахунком 0:4