Вінничанки Матвієнко Марта-Наталія Володимирівна, створили на сайті міськради Вінниці петицію, у якій просить, не скасовувати святкову ялинку у центральному парку міста. Мотивують, тим що скасування ялинки підсилить тривожність та депресивність у містян. До кінця терміну збору підписів лишилось чотири дні, але вінничани не надто активно підтримують ініціативу.

Текст петиції

“Зимові свята — особливий період для більшості людей. Особливо це відчутно в 2020 році, коли кожен день — випробовування для нервової системи. Цьогоріч ми не святкували Великдень, Івана Купала та ще багато свят, важливих для нас, бо нам казали, що це зменшить кількість хворих. Де результати? Це лише збільшило напругу та тривожність, тим самим роблячи нас більш уразливими до різноманітних хвороб. І відмова від різдвяних свят, таких важливих для кожного українця, теж навряд чи покращить статистику, а от кількість випадків неврозів та депресій збільшить однозначно. Тому ми вважаємо, що лишити ялинку та зберегти традиції — це єдине доцільне рішення, яке можна прийняти.

Красива ялинка — це ще одна принада для туристів, адже наше святкове дерево не раз займало високі місця у рейтингу ялинок України. Тож краще наповнювати бюджет міста за рахунок надходжень від туризму, ніж за рахунок депресивних настроїв мешканців.

Багато людей хворіють, але це відбувається щороку — крім коронавірусної хвороби є безліч інших недугів. Щороку в багатьох сім’ях хтось бореться з тією чи іншою хворобою, проте доки ми не здаємося і віримо в чудо — воно відбувається!

Тому ми пропонуємо:
1. Встановити святкову ялинку, як і було заплановано.
2. Організувати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у Центральному міському парку Вінниці ім. Леонтовича”.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці тривають заходи Всеукраїнської акції «16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства в Україні»
Наступна публікаціяУ Вінниці від коронавірусу помер екс-ректор Вінницького державного педагогічного університету Олександр Шестопалюк