У Вінницькі області засудили на 12 років організатора злочинної групи, по 11 років за гратами отримали поплічники. Члени злочинного угрупування, займались ралізацією зброї та наркотиків оптовими партіями.

Завдяки послідовній, безкомпромісній позиції Вінницької обласної прокуратури під час підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом збуту зброї, бойових припасів, наркотичних засобів та психотропних речовин, обвинувальним вироком суду визнано винним організатора та двох співвиконавців злочинної схеми, яка полягала в налагодженні потрапляння та реалізації на території України зброї та наркотичних речовин.

У ході розслідування, яке проводилось слідчим підрозділом УСБУ в області під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури, за результатами проведення на території Вінницької та Закарпатської областей ряду оперативних закупок, задокументовано діяльність сталої організованої злочинної групи.

Зокрема, в її учасників, в межах кримінального провадження закуплено 3 автоматичні пістолета Grand Power з глушниками до них, пістолети «VZOR 70» та «VZOR 50», 4 пістолети-кулемети моделі Scorpion, та понад 600 боєприпасів до вказаної вогнепальної зброї.

Крім того, під час документування встановлено, що злочинці налагоджували канали збуту наркотичних засобів та психотропних речовин так званими «оптовими партіями», в результаті, з метою документування та викриття, у останніх було закуплено наркотичний засіб кокаїн в особливо великих розмірах, а також велику кількість психотропних речовин метамфетамін та апрофен.
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ознаками вчинення в складі організованої групи злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 КК України слухався по суті Ужгородським міськрайонном судом Закарпатської області, оскільки саме на території вказаної області відбувався останній етап з викриття організованої групи. Тоді, було затримано 5 осіб, фігурантів кримінального провадження, двоє з яких одразу визнали вину та надали викривальні покази стосовно членів організованої групи.

Публічне обвинувачення підтримувалось працівниками Вінницької обласної прокуратури, 3 обвинувачених знаходились та продовжують перебувати під вартою.

Згідно вироку суду, організатора злочину визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна (максимальна санкція за вчинений злочин), двох виконавців відповідно, за вчинення вказаних злочинів, засуджено до позбавлення волі строком на 11 років 11 місяців з конфіскацією майна та 11 років 10 місяців з конфіскацією майна.

Таким чином, за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, до кримінальної відповідальності притягнуто 5 осіб, в тому числі 3 які діяли в складі сталої організованої групи.

Довідково: ч. 3 ст. 28,  ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – зберігання та збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинені організованою групою, – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років;

ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне придбання та зберігання з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин у великих розмірах, – караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна;

ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою, – караються позбавленням волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

           

Попередня публікаціяНа Вінниччині судитимуть голову ОТГ що взяв хабар у понад 10 тисяч доларів за оренду землі
Наступна публікаціяУ Вінниці обладнали гінекологічне відділення другого полового будинку для хворих на коронавірус породіль