До бюджетів Вінниччини надійшло 140,4 мільйони гривень податку на нерухомість.

Впродовж 10 місяців 2020 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів Вінниччини 140 млн 379,1 тисяч гривень. 

За словами виконуючого обов’язки начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, фактичні надходження перевищили очікувані на 12 мільйонів 274,0 тисяч гривень або більш ніж на чверть. Поряд із тим проти аналогічного періоду 2019 року сплачена сума податку зросла на 19 мільйонів 91,8 тисяч гривень або на 15,7 відсотків.

Посадовець додає, що у загальній сумі перерахованого податку, понад 92,9 мільйони – це внесок юридичних осіб. Решту коштів, майже 47,5 мільйонів, перерахували фізичні особи – власники нерухомості. При цьому і ті, й інші – з позитивною динамікою проти минулорічного – плюс 13,2 мільйонів та плюс 5,8 мільйонів відповідно.

Нагадаємо, що юридичні особи-власники нерухомості самостійно подають відповідні декларації до фіскальної служби, обчислюють і сплачують податок Щодо фізичних осіб, то для них граничний термін сплати податку, визначеного у повідомленні-рішенні, завершився 29 серпня. Після цієї дати сплата податку відбувається із застосуванням фінансових санкцій, повідомляє сектор пресслужби ГУ ДПС у Вінницькій області.

Податок на нерухомість: огляд поточної роз'яснювальної практики. Вісник.  Офіційно про податки

Попередня публікаціяУ Вінниці патрульні затримали чоловіка з телескопічною палицею та невідомою речовиною в пакетику
Наступна публікаціяВінничанин врятував дев’яносту за рахунком черепаху з озера біля центрального парку. Відео