У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї до Дня захисника України, 14 жовтня, вшанують сучасних захисників України та героїв різних епох.
“Це день, коли необхідно згадати загиблих вояків і подякувати всім, хто став на захист Української держави. Тож запрошуємо на тематичні екскурсії до Вінницького обласного краєзнавчого музею, де Ви почуєте про відважних оборонців рідної землі з найдавніших часів, адже вже за козацької доби військо було не лише армією, а й основою української держави. Ваш гід Irina Koshevitska підготувала багато цікавих фактів: про секрети військової майстерності козаків, чому вони вибривали оселедець, як проводили своє дозвілля тощо”, – повідомляють у краєзнавчому музеї.
Можна буде оглянути розділ експозиції, присвячений вінничанам, що повстали заради кращого майбутнього своєї держави – Героям Небесної Сотні, та землякам – учасникам російсько-української війни, що стоять на захисті суверенітету України.
Родзинка екскурсійної програми – розповідь Євгена Тичука про зброю та обладунки ХVІ–ХХІ ст. та невеликий майстер-клас з основ володіння лицарським мечем.
Тематичну екскурсію можна замовити за тел. 068 725 49 57
З огляду на епідеміологічну ситуацію просимо усіх екскурсантів мати з собою засоби індивідуального захисту.
Попередня публікаціяУ Вінниці Дня захисника України учасник АТО отримав автівку від міста
Наступна публікаціяВиборці заслуговують на діалог – заявили у місцевій партії на Вінниччині