Вінницькій кінорежисер представив короткометражку «У нашій синагозі» на кінофестивалі Wiz-Art

Вінничанин, кінорежисер Іван Орленко представив в Національному конкурсі фільмів про Україну кінофестивалю Wiz-Art короткометражну стрічку «У нашій синагозі».

У стрічці, головний герой хлопчик, він хоче дізнатися, що сталося в старій місцевій синагозі. Захоплений пошуками, він ганяється за чимось, чого ніколи не бачив, і не звертає жодної уваги на те, що відбувається навколо.

Раніше, у 2019 році вінницький кінорежисер Іван Орленко отримав диплом ФІПРЕССІ – спеціальну кінематографічну нагороду Міжнародної федерації кінопреси, 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Митця нагородили у номінації «Найкраща українська короткометражна стрічка» за фільм «У нашій синагозі». Стрічка знята у жанрі трагікомедії за мотивами новели Франца Кафки «У нашій синагозі». Іван Орленко виступив також автором сценарію. Виробництво здійснювали українська компанія «ТАТОФІЛЬМ» та французька «КіноЕлектрон». Продюсер фільму – Олена Єршова.

До програми Національного конкурсу увійшли дванадцять фільмів про Україну сьогодні, людей, які в ній живуть, про їхні вигадані та реальні історії, мрії та плани. Це фільми, що розкажуть про нас самих та час, в якому ми живемо. Як починати життя заново, відпускати минуле, діяти в умовах відсутності базової безпеки та відкритого військового конфлікту. Проникливі, серйозні, веселі чи трагічні історії.

Попередня публікаціяУ Вінницькій області 127 офіційних мільйонерів
Наступна публікація«Кістки, черепи та кінь»: у Вінниці знайшли рештки вояків Галицької армії 1917-1921 років. ФОТОРЕПОРТАЖ