У Вінниці відбудеться конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У нашому місті вже шостий рік поспіль проводиться конкурс «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці». Цього року від вінничан надійшло 67 проектів, з них 39 – великих та 28 – малих. Усі вони спочатку були надіслані на опрацювання в профільні департаменти, де кожному була надана оцінка. Підсумкове рішення про те, які проекти підуть на голосування, сьогодні прийняла Експертна група.

«Усі мешканці Вінниці мали можливість подати проекти для участі у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив». Ідеї, які підтримають вінничани, будуть реалізовані в 2021 році. На ці потреби в бюджеті міста на наступний рік буде передбачено 8 млн грн. На розгляд Експертної групи конкурсу було винесено 45 проєктів. Два з них, №39 «Подорож Подільським краєм: з глибин віків до сучасності» та №66 «Сучасний спортивний майданчик на Можайці», зняті з розгляду за заявами авторів проектів. Проект №60 «Безкоштовна стерилізація безпритульних тварин (кішок) на території міста» теж знятий з розгляду за домовленістю авторів, у зв`язку з об’єднанням з проектом №54 «Безкоштовна стерилізація безпритульних кішок і котів на території Вінницької ОТГ», – розповів голова Експертної групи, заступник міського голови Андрій Очеретний.

Перелік проєктів, які підуть на голосування, буде розміщений на офіційній сторінці Вінницької міської ради в розділі «Бюджет громадських ініціатив» https://gromada.vmr.gov.ua/default.aspx .

Варто зазначити, що автор або уповноважена ним особа має право оскаржити висновок Експертної групи у 5-дений термін після її засідання. Скарга надсилається в електронній формі на електронну пошту конкурсу vinrada@vmr.gov.ua. Проекти, які носять інноваційний характер та спрямовані на розвиток ВМОТГ, можуть бути захищені їхніми авторами на засіданні Експертної групи.

Голосування за проєкти триватиме протягом 15 днів, з 1 по 15 жовтня. Враховуючи карантинні заходи в 2020 році, вінничани зможуть підтримати проекти виключно в електронному вигляді через всеукраїнську платформу «Громадський бюджет». Бажаючі можуть проголосувати за чотири різні проекти: два великі та два малі. В голосуванні за проекти мають право брати участь мешканці ВМОТГ віком від 16 років.

Попередня публікаціяУ Вінниці облаштовують велодоріжку по вулиці Лебединського. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці місцева партія виступила проти ініціативи Міносвіти зекономити на освітянах