У Вінниці триває капітальний ремонт бібліотеки на вулиці Бучми. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У бібліотеці-філії №16 (вул. Бучми, 96) вже завершено ремонт даху та утеплення зовнішніх стін, замінено двері та вікна. Завдяки цим роботам вінничанам буде комфортніше користуватись послугами бібліотеки. А енергоефективні заходи дозволять економити електроенергію. Загалом за п’ять років у Вінниці відремонтовано сім бібліотек.

Бібліотеки у Вінниці давно перестали бути просто читальнями. У них проводять різні заходи, активності, діють гуртки тощо. У мікрорайоні Малі Хутори бібліотека №16 є чи не єдиним культурним центром. Особливо тут люблять займатися діти – на гуртках та майстер-класах. Тому тут має бути комфортно як відвідувачам, так і працівникам.

Будівля досить стара, а останній ремонт проводився у 1985 році. Ремонт цього приміщення розпочався у червні цього року. Його проводять у комплексі: модернізація самої будівлі, інклюзивність. Також буде облаштовано належний санвузол, оскільки за радянських часів він не був передбачений у приміщенні. Наразі будівля вже має нову покрівлю та сучасні вікна, утеплено зовнішні стіни. У бібліотеці покладено плитку у санвузлі, підготовлено стіни під фарбування.

Після реконструкції цього закладу уже майже всі муніципальні бібліотеки відповідатимуть сучасним стандартам доступності. Останні кілька років у вінницьких закладах культури виконуються чималі об’єми ремонтних робіт. Акцент робиться на впровадженні заходів з енергоефективності, що дозволить зменшити споживання енергоресурсів взимку та підвищити комфортність перебування у закладах.

«Взагалі за п’ять років у Вінниці капітально відремонтували сім бібліотек. Серед них – бібліотеки №1, №14, №12, №13, №15, №18, Центральна міська бібліотека ім. Бевза. Усі вони підключені до Інтернету та мають комп’ютерну техніку, тож відвідувачі можуть не лише користуватись книгами бібліотек, а й шукати необхідну інформацію в глобальній мережі», – каже директорка Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Ірина Івасюк.

Також у місті приділяють увагу розвитку кіно. Зроблено капремонт із утепленням муніципального кінотеатру «Родина» та придбано для нього сучасне цифрове обладнання До речі, за останні п’ять років у Вінниці було знято 3 художні кінострічки вінничанина Валерія Шалиги. І вінничани уже бачили кінопрем’єру двох фільмів – «Тримай біля серця» та «Таємна операція».

Попередня публікаціяУ Вінниці містяни обурились, як обрізані верби біля Вишенського озера
Наступна публікаціяУ Вінниці відзначили поліцейських, які врятували життя жмеринчанці та розкрили тяжкі злочини