У Вінниці почали встановлювати інформаційні таблички на найпопулярніших туристичних точках. Про це повідомляє Департамент маркетингу міста та туризму. Нові інформаційні таблички оповідатимуть історію пам’яток вінничанам та гостям міста, а також допоможуть збирати туристичну статистику.

В жовтні 2019 року в рамках проекту «Вишенька на турі: розвиток туристичного потенціалу мікрорайону» було встановлено шість інформаційних табличок на найпопулярніших туристичних точках Вишеньки: біля Національного музею-садиби М.І. Пирогова, церкви-некрополю М. І. Пирогова, парку Дружби народів, фонтану «Сонячна система», площі Костянтина Могилка та Лісопарку.

З метою осучаснення туристичної навігації в місті наразі тривають роботи з ознакування ще 13 туристичних об’єктів міста. Переважна більшість нових інформаційних табличок розташується в центрі міста і включає в себе пам’ятки архітектури національного й місцевого значення.

Офіційний запуск табличок відбудеться напередодні Дня міста.

Нова туристична навігація міста розроблена креативною компанією MoreInfo спільно з департаментом маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради. На табличках розміщена інформація про ту чи іншу туристичну точку двома мовами: українською й англійською, тексти продубльовані шрифтом Брайля. Окрім того, на кожне знакування нанесений QR-код, сканування якого дозволить дізнатися більше про об’єкт, його історію та цікаві факти, а також переклад тексту іноземними мовами. Вся інформація записана також у форматі аудіогіда. Важливо, що всі таблички обладнані NFC-чіпами, що надає можливість безконтактної передачі інформації про об’єкт навіть без доступу до Інтернету.

Попередня публікаціяУ Вінниці пройдуть Стусівські читання організатори запрошують вінничан долучитись
Наступна публікаціяУ Вінниці розповіли подробиці проведення МіжНародного ВІННИЦіЯнського фестивалю