Загалом у Вінниці станом на 30 серпня лабораторно підтверджено 1993 випадки інфікування на COVID. Динаміка захворюваності на коронавірусну інфекцію залишається високою. Позитивним є те, що зберігаються високі темпи одужання. Наразі недугу побороли 1476 людей, це – 74,1%, по Україні цей показник становить 47,6%. Високий показник у Вінниці й щодо охоплення людей тестуванням ПЛР та ІФА.

У Вінниці продовжують хворіти 475 пацієнтів. З них 416 осіб, або 88 % лікуються амбулаторно. 59 людей (12 %) на стаціонарному лікуванні. Померло 42 особи.

У зв’язку з великою кількістю підозр та напливом пацієнтів з 27 по 30 серпня наші вінницькі пацієнти доставлялися у Барську і в Козятинську ЦЛР. На сьогодні маршрут буде змінено: МКЛ № 1 і Центральна районна лікарня будуть чергуватися при прийомі пацієнтів з Вінниці та Вінницького району. Крім того, планується збільшення кількості ліжок для лікування хворих на COVID-19 у МКЛ №1.

Під контролем сімейних лікарів перебувають 710 осіб. З них 335 – члени сімей, контактні громадяни, групи ризику інфікування коронавірусом, 287 – люди з встановленим COVID-19 (легкий або безсимптомний перебіг), 87 осіб з підозрою на коронавірус під амбулаторним спостереженням.

«Щодо забезпечення засобами індивідуального захисту, наші всі заклади забезпечені в необхідному обсязі. На сьогоднішній день в лікарнях також створений тримісячний запас засобів індивідуального захисту, – каже заступниця директора департаменту охорони здоров’я міської ради Світлана Стефанкова. – Ми просимо людей не ігнорувати рекомендації щодо карантинних обмежень. Вони незмінні: в громадських приміщеннях, транспорті потрібно перебувати у масках. На вулиці треба дотримуватись соціальної дистанції. Дезінфікувати та мити руки, дезінфікувати предмети постійного вжитку (ключі, мобільні телефони тощо)», – розповіла Світлана Стефанкова, повідомляє Вінницька міська рада.

Попередня публікаціяПід Вінницею Drager “не витримав” дози алкоголю в організмі водія, стрілки показали вгору
Наступна публікаціяНа вулиці Івана Богуна у Вінниці обмежать рух транспорту