У Вінниці, в мікрорайоні Тяжилів подовжують тролейбусну лінію від Лугової до СТО

Минулого тижня розпочались роботи з прокладання нового відрізку тролейбусної лінії у мікрорайоні Тяжилів для подовження існуючої. Після завершення робіт тролейбуси будуть їздити до СТО «Вінниччина-Авто». Протяжність нової лінії становитиме 1,2 км, повідомляє Вінницька міська рада.

Продовження маршруту передбачено комплексною Програмою розвитку міського пасажирського транспорту на 2018-2023 роки. «Кілька років тому ми запланували продовження тролейбусної лінії в Тяжилові від вул. Лугової до СТО, оскільки бачили, що мікрорайон розвивається та розбудується. В результаті зростає пасажиропотік, а наше завдання забезпечити людей транспортом. Наразі до СТО курсують маршрутні таксі, але їх небагато. Тому в цьому році, за дорученням міського голови Сергія Моргунова, ми розпочали роботи по прокладанню тролейбусної лінії», – каже директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.

В рамках робіт для забезпечення електроживленням тролейбусів планується використання потужностей електропідстанції, яка знаходиться біля колишнього лампового заводу.

«Наразі ми вже виконали підготовчі роботи для монтажу контактної мережі. Закінчили бетонування площадки під трансформаторну підстанцію. Розпочали будівництво приміщення для встановлення обладнання. Всі роботи виконуються по плану. Після запуску тролейбусів по новій лінії ми будемо моніторити пасажиропотік, щоб визначити необхідну кількість рухомого складу», – каже Михайло Луценко.

Світлина від Вінницька міська рада.

Світлина від Вінницька міська рада.

Світлина від Вінницька міська рада.

Світлина від Вінницька міська рада.

Світлина від Вінницька міська рада.

Світлина від Вінницька міська рада.

Попередня публікаціяНа Вінниччині розшукали чоловіка який поцупив бензопилу
Наступна публікаціяНа Вінниччині вітчим намагався застрелити пасинка