У Вінниці та Луцьку духовенство і капелани Православної Церкви України звершили поминальне богослужіння за загиблими героями війни на сході України, які загинули у липні 2020 року, повідомляє інформаційний сайт Духовний фронт України, DUHFRONT0.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон розповів, що у перший четвер кожного місяця у Свято-Михайлівському чоловічому монастирі м. Києва і в інших містах України, а відтепер і у Вінниці відбуваються заупокійні богослужіння. В цей день у молитвах згадуються герої, які загинули у районі проведення операції Об’єднаних сил впродовж минулого місяця. У липні 2020 року, як відомо, на сході загинули вісім військовослужбовців, імена яких прозвучали біля кафедрального собору м. Вінниці разом із іменами 259-ти героїв – вінничан і жителів області, які загинули у АТО/ООС, починаючи з 2014 року, повідомляє сайт Вінницької єпархії ПЦУ.

Говорячи про подвиг цих Героїв, митрополит Симеон нагадав слова Господа Ісуса Христа, Котрий сказав: «Заповідь нову даю вам: щоб ви любили один одного; як Я полюбив вас, так і ви любіть один одного». Ще у Старому Завіті була заповідь любити ближнього як самого себе, але Христос закликав нас любити одне одного так, як Він полюбив нас. Тобто, жертовно любити і бути готовими віддати навіть найдорожче – своє життя, за своїх ближніх. «Так вчинили і воїни, яких ми сьогодні згадаємо. Вони жертовно віддали своє життя за нас із вами. Вічна їм пам’ять і Царство Небесне!» – сказав архіпастир.

Після митрополита Симеона виступили співорганізатори заходу – керівник Центрального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко та співробітник відділу Олексій Серветник. Були зачитані біографічні дані та імена загиблих воїнів: Олег Шило (загинув 8 липня у районі Попасної на Луганщині від снайперського обстрілу), Тарас Матвіїв (загинув 10 липня під Троїцьким на Луганщині, врятувавши двох побратимів. Посмертно удостоєний звання Герой України та ордену Золота Зірка), Євген Чумаченко (загинув вранці 13 липня внаслідок обстрілу позицій біля села Славне Мар’їнського району), Дмитро Красногрудь, Ярослав Журавель, Микола Ілін (загинули 13 липня під Зайцевим), Артем Козій (загинув 21 липня під час обстрілу позицій морпіхів у районі Павлополя).

Фото: Вінницька єпархія ПЦУ

Фото: Вінницька єпархія ПЦУ

Фото: Вінницька єпархія ПЦУ

Фото: Вінницька єпархія ПЦУ

Фото: Вінницька єпархія ПЦУ

Фото: Андрій Мовчанюк

Фото: Андрій Мовчанюк

Фото: Вінницька єпархія ПЦУ

Попередня публікаціяУ Вінниці щоб встановити дитячий майданчик має бути згода мешканців, а ОСББ мають взяти його на баланс
Наступна публікаціяУ Вінниці затримали трьох хлопаків, що пошкодили автомат видачі води та забрали звідти гроші