Створення енергоефективних дитячих садочків та шкіл є одним з пріоритетів міської влади. Адже це дозволяє не лише значно економити на опаленні, а й створювати комфортні умови для навчання для дітей. Зараз у Вінниці тривають роботи з утеплення дитячих садочків №26, 21, 23, 47, 52, 60, 75 та шкіл №№1, 2, 10.

У Вінниці з 2015 року діє програма термореновації шкіл та садочків. Першою освітній заклад, приміщення якого комплексно утеплили, була школа №25. Загалом за п’ять років у Вінниці модернізували будівлі 21 закладу освіти: 11 дитячих садочків та 10 шкіл.
До кінця 2020 року заплановано виконати роботи з термомодернізації ще 10 навчальних закладів: 7 садочків та 3 школи.

«У місті продовжується утеплення (термомодернізація) дитячих садочків та шкіл. Адже їхні будівлі зводились ще за радянських часів, в той час про енергоефективність не йшлось, та й старі будівельні матеріали та конструкції зношуються. Тому такі споруди мають значні тепловтрати. А роботи по термомодернізації, які проводяться зараз, виконуються комплексно. Утеплюють стіни, цоколь. Також утеплюють покрівлю. Замінюють старі вікна та двері. Ця робота дуже важлива, адже оптимальний температурний режим впливає на здоров’я дітей. Таким чином вінницькі школи і садочки стають сучасними, енергоефективними», – каже начальник відділу технагляду та виробництва депратаменту капітального будівництва Сергій Віннічук.

Як розповіли у депратаменті капітального будівництва, наразі тривають роботи по термомодернізації дитячого садочка №26, що по вулиці Київській https://cutt.ly/AsIibLr – це один з найбільших дошкільних закладів міста. Його вперше за 60 років серйозно модернізують. Термін завершення робіь – осінь 2020 року. Наразі тут вже замінено вікна, влаштовано покрівлю і водовідлив з неї, утеплено горищне перекриття. Триває утеплення фасаду та цоколя будівлі, встановлюють вікна.

Утеплюють фасади й у садочках №75, 52,23,21. У ДНЗ №47 вже провели роботи на горищі, зробили дах, у найближчих планах – заміна вікон. У школі-гімназії №1 триває заміна вікон, у школі-гімназії №2 – реконструйовано дах, у найближчих планах – заміна вікону, утеплення фасаду, а у школі №10 вже завершуються роботи з термореновації, повідомляє Вінницька міська рада.

Попередня публікаціяЧергова знахідка: у Вінниці дослідники відшукали п’ятиметровий підземний хід. ФОТО
Наступна публікаціяНа Вінниччині почали ремонт автодороги М-21 “Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський”