Прокуратурою Вінницької області спільно з управлінням СБУ в області затримано під час отримання 5,5 тис. доларів США неправомірної вигоди інспектора відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції у Вінницькій області (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, поліцейський діючи умисно, за попередньою змовою зі слідчим Вишенського відділення поліції Вінницького відділу поліції ГУ Нацполіції в області, вимагав та отримав кошти за закриття слідчим кримінального провадження щодо незаконного позбавлення волі людини. Поліцейського затримано після передачі коштів у порядку ст. 208 КПК України.

Готується повідомлення йому про підозру у пособництві в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Крім того, за результатами негласних слідчих розшукових дій, вирішуватиметься питання повідомлення про підозру слідчому Вишенського відділення поліції.

Кримінальне провадження розслідується слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Вінницької області за оперативним супроводом УСБ України у Вінницькій області.

Досудове розслідування триває.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Попередня публікаціяМісцеві бюджети Вінниччини зросли на 160 мільйонів гривень
Наступна публікаціяУ Вінниці водій під дією наркотиків намагався втекти від патрульних