Місцеві бюджети Вінниччини впродовж січня-червня 2020 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросли на більш ніж 160,0 млн грн або майже на 4 відсотка. Про це повідомляє в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк. Порівняно з І півріччям 2019 року на 5,1 відсотків збільшились надходження з податку на доходи фізичних осіб (+139,3 млн грн). На 9,5 відсотків зросли платежі єдиного податку (+ 55,8 млн грн). 

Всього ж, як зауважує посадовець, за шість звітних місяців до скарбничок місцевих громад надійшло понад 4 млрд 247 млн 584,3 тис. грн податків, зборів та інших платежів. 

За словами Олега Мартинюка у трійці найважливіших бюджетоформуючих платежів місцевих бюджетів залишаються податок на доходи фізичних осіб (67,6 відсотків надходжень), єдиний податок (15,2 відсотків надходжень) та плата за землю (9,3 відсотків надходжень). 

Тож саме на ці податки необхідно робити ставку при наповненні місцевих бюджетів. А місцевим самоврядцям у співпраці з податковою службою та іншими профільними органами шукати резерви для розширення бази оподаткування, повідомляє сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області.

Попередня публікаціяУ Вінниці вогнеборці загасили займання на вулиці Складській
Наступна публікаціяНа Вінниччині затримали інспектора ювенальної превенції за отримання 5, 5 тисяч доларів “хабаря”