На Вінниччині поліцейські затримали викрадача мопеда

На Вінниччині поліцейські затримали викрадача мопеда. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції.

16 липня оперативники територіального відділення поліції затримали правопорушника, який незаконно заволодів мопедом у жителя районного центру. Близько 8.00 до поліції надійшло повідомлення від 25 – річного жителя м. Ладижин про викрадення мопеда Honda. Потерпілий розповів, що вночі залишив транспортний засіб біля під’їду будинку.

Як розповів начальник територіального відділення поліції Ігор Сандул, мопед заявника був знайдений ще до надходження повідомлення про його викрадення Близько 03.00 години ночі поліцейські групи реагування патрульної поліції в місті Ладижин зупинили нетверезого місцевого жителя на мопеді. Поліцейські освідували кермувальника з допомогою пристрою «Драгер» та зафіксували вміст алкоголю в організмі 1,9 проміле.

Як виявилось, 39 – річний водій не мав документів на транспортний засіб. Мопед поліцейські вилучили, а правопорушника притягнули до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Ранком, спілкуючись з заявником, поліцейські з’ясували, що вилучений ними мопед – крадений. Власник упізнав свій транспортний засіб та надав на нього відповідні документи.

Через кілька годин поліцейські не одній з вулиць міста затримали викрадача мопеда. Він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, грабежу та злочинів, пов`язаних з незаконним обігом наркотиків.
Правопорушнику оголошено про підозру та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Поліцією відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом ). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Попередня публікаціяЯк оформити пенсію через інтернет розповіли у ПФУ Вінниччини. Відео
Наступна публікаціяДержспоживслужба прозвітувала про порушення карантинних вимог на ринках, в крамницях та кав’ярнях