На Вінниччині понад 6 тисяч рослин маку та конопель вилучили поліцейські у жителів області. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції.

З 1 червня на території області проводяться оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та вилучення незаконних посівів нарковмісних рослин. За цей період працівники поліції вилучили понад 6 000 заборонених рослин.

Як розповів т.в.о. начальника управління протидії наркозлочинності Ярослав Дьомов, протягом практичного етапу, який триває з 16 червня, на території області поліцейськими задокументовано 67 фактів незаконних посівів нарковмісних рослин, з них: 33 – маку, 34 – конопель. З незаконного обігу вилучено понад 5 200 рослин маку та майже 1000 – конопель.

Так, 15 липня у селі Флорино Козятинського району дільничний офіцер поліції на присадибній ділянці у 54-річної місцевої жительки виявив 495 рослин снотворного маку. За словами правопорушниці, мак вона вирощувала для власних потреб. Вилучені рослини направлені на експертизу.

За фактами незаконних посівів або вирощування снотворного маку чи конопель поліцією розпочаті кримінальні за ч. 1 ст. 310 КК України. За такі правопорушення передбачено до трьох років обмеження волі

Попередня публікаціяНа Вінниччині поблизу села Петрик знайшли авіабомбу
Наступна публікаціяУ Вінниці збудували спортивне ядро біля школи №33. Фото