На Вінниччині, попри карантин, тривають заняття з дітьми з особливими освітніми потребами. Команда вінницьких фахівців та батьків, в онлайн режимі, наполегливо опановують нові навички та закарбовують пройдене.

“Карантин, в більшості родин, де виховуються діти з особливими освітніми потребами це рівнозначно з втратою важливих навичок над опануванням яких важко працювали батьки, педагоги та в першу чергу самі ж діти. Саме завдяки підтримці, можливо створювати нові можливості для тих, хто того потребує”, – розповідає голова Вінницького обласного осередку Всеукраїнської громадської організації “Українська спілка осіб з інвалідністю – УСІ, Леся Самойленко.


Вже другий місяць проводяться безкоштовні для учасників онлайн заняття, які триватимуть аж до кінця літа.


З дітьми працюють неймовірна команда фахівців, які готують дуже цікаві та корисні заняття:
– сенсорна інтеграція
– ігротерапія
– фізкультура з елементами сенсорної інтеграції
– соціально-побутова орієнтація
– англійська мова
– творчі заняття
– жестова мова
– музикотерапія
– арттерапія


Також дуже важливою частиною програми є групи психологічної підтримки для батьків дітей з інвалідністю, які проводить професійний психолог.
Проект “Підтримка дітей та молоді з важкою формою інвалідності та їх родин під час карантину” реалізовується Міжнародний фонд “Відродження” та European Union in Ukraine в рамках гуманітарної ініціативи «Людяність і взаємодопомога».

Попередня публікаціяНа Вінниччині вже 2194 людини захворіли на COVID-19
Наступна публікаціяВіктор Бронюк про “Партію Вінничан”: Нам тут жити!