Політичний експерт розповів про “чорні політтехнології” у Вінниці

Політичні експерти групи “25 жовтня” відвідали регіони України і розповіли про політичні прийоми, які використовуватимуться на місцевих виборах. У Вінниці вони помітили “чорний піар”.

Вінниця відзначилася “чорним” політичним проектом “Діти Моргунова”. Політичний експерт, народний депутат VIII скликання Олександр Черненко розповів про те, як опоненти діючого мера Вінниці використовують “чорні” технології під час ще не оголошеної виборчої кампанії.

“Місцеві вибори змінять дискурс. Замість того, щоб в центрі уваги на місцевих виборах були місцеві проблеми, політики намагаються змінювати акценти цієї кампанії, з місцевих проблем, на загально політичні. Не обійдеться і без сумнівних прийомів під час кампанії”, – сказав Олександр Черненко на зустрічі у політичний експерт, народний депутат VIII скликання.

І, як приклад, Олександр Черненко назвав ситуацію у Вінниці.

“Ось у Вінниці діє у Фейсбуці та в реальному політичному полі проект “Діти Моргунова”. Цей проект створений ніби то у підтримку діючого мера Сергія Моргунова. Але насправді, всі меседжі, що доносяться від них — свідчать про те, що це проект на противагу меру. Ці люди у своєму ніби вихвалянні мера, доводять його до абсурду. Так молоді люди ходять з портретом мера, поширюють у мережах абсурдні пости в підтримку, роздають “продуктові набори” з туалетним папером ніби то від Моргунова, поширюють пісні про нього тощо. Усе це свідчить, що це стартував проект проти мера”, – сказав Олександр Черненко.

Він також назвав ймовірних замовників цього антипіару.

“Ясно, що за цим стоять політичні конкуренти вінницького мера. До цієї кампанії, до її висвітлення активно долучився проросійський блогер Анатолій Шарій. Що свідчить, як про російський слід у фінансуванні кампанії, так і про можливу причетність до нього екс-регіоналів. Зокрема, називають і колишнього регіонала, опонента Моргунова (прізвище експерт не назвав, ред.).

Нагадаємо, що сьогодні, 9 червня, о 12.00 в прес-центрі інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна” відбулась онлайн-конференція експертної ініціативи “25 жовтня” на тему “Місцеві вибори: кампанія розпочалася!” про фактичний старт виборчої кампанії.

Експерти обговорювали зміни у виборчому законодавстві й типові технології “чорних” і “білих”, які вже використовують.

Учасниками конференції були члени неформального об’єднання експертної ініціативи “25 жовтня”: політтехнолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький; політолог, директор аналітичного центру “Політика” Микола Давидюк; політичний експерт Центру “Ейдос” Віктор Таран; політичний експерт, народний депутат VIII скликання Олександр Черненко.

Попередня публікаціяУ Вінниці патрульні затримали крадія, який поцупив гроші в будинку товариша
Наступна публікаціяРосійська поп-зірка заспівала дуетом з вінничанкою для «мистецьких вихідних» у Вінниці. ВІДЕО