Заїзд очільника Вінницької ОДА на велосипеді. Відео

Сьогодні, 8 червня, голова Вінницької обласної адміністрації Владислав Скальський поїхав на ровері аж до Якушинців. До нього приєднались журналісти та працівники ОДА.

Маршрут заїзду від площі Героїв Небесної сотні через центральний парк, далі по Барському шосе до Лісопарку і в Якушинці.

За словами обласного очільника, розвиток велоінфраструктури дуже важливий, тож є можливість протестувати на скільки вона зручна не тільки в місті, але і за його межами.

«Сьогодні ми проїдемо і на власному досвіді побачимо на скільки це зручно. Вінницька ОТГ дуже багато років цілеспрямовано працює над тим щоб розвивати саме велоінфраструктуру. Звичайно є ще проблематичні місця, але робляться потужні кроки в цьому напрямку. Це гарний приклад для інших міст. Завдячуючи карантину ми побачили, що в нас є дуже багато людей що системно використовують велосипед. Що стосується сполучення з навколишніми ОТГ, це звичайно також дуже важливе питання, яке в майбутньому потрібно буде системно вирішувати. Тому що дуже багато людей працюють в місті і велосипед, це може бути, один з найздоровіших і найбезпечніших шляхів щоб дістатись до роботи», – сказав Владислав Скальський.

Також, очільник області поділився подробицями свого вело-досвіду. За його словами, він на двох колесах з шести років, а першим ровером був «Школьник» зеленого кольору, який майбутній губернатор розтрощив. Найбільшою відстанню яку він долав на двох колесах були сто кілометрів, а минулого року посадовець цю відстань повторив разів п’ять.

Попередня публікаціяВінничанка заспівала з російською «зіркою» в межах «Мистецьких вихідних». Відео
Наступна публікаціяНа Вінниччині 1175 людей захворіли на COVID-19