У Вінниці демонтаж риштування з історичного прибудинкового будинку Фігмана та Хасіна оцінили у 83 тисячі.

Нагадаємо, що на вулиці Соборній на розі вулиці Театральної знаходиться довгобуд. Його реконструкцію почали ще з 2000-х років, але й досі реконструкцію до кінця не було завершено.

Наразі на фасаді будівлі знаходяться риштування та паркан. Послуги в демонтажі конструкції згідно з тендером оцінили у 83000 гривень.

Нагадаємо, що дана будівля є архітектурною пам’яткою місцевого значення. Спочатку тут було дві окремі історичні споруди, маєтки
купців Фігмана та Хасіна відповідно. У 1913 році вони спільно з Ароном Ваксманом відкрили другий в місті ілюзіон (кінотеатр) під назвою “Експрес”. Він розташовувався на першому поверсі будинку Фігмана, з боку сучасної вулиці Театральної. З 1924 року кінотеатр діяв під назвою “Червоні зорі”.

В 50-х роках будівля зазнала реконструкції, де 2 різні будівлі об’єднали у єдине ціле та зростили на ще один поверх вище. У повоєнні роки цей будинок запам’ятали як адміністративний з магазином на першому поверсі. Будівля функціонувала до 90-х років після чого тут розпочали реконструкцію з добудовою мансардного поверху.

Роботи планують виконати до 17 липня поточного року.

Попередня публікаціяНа Вінниччині засудили хулігана “рецидивіста”
Наступна публікаціяНа Вінниччині поліцейські розшукали трьох неповнолітніх дівчат