Прокуратура Вінницької області скерувала до суду обвинувальний акт відносно адвоката Вінницької обласної колегії адвокатів за фактами вчинення шахрайських дій та підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України). 

За даними слідства, адвокат Вінницької обласної колегії адвокатів підбурив мешканця м. Вінниці до надання слідчому одного з відділень поліції Вінницької області неправомірної вигоди в сумі 1 тис. доларів США, за закриття останнім кримінального провадження  відносно вінничанина, та у подальшому заволодів вказаними коштами шляхом зловживання довірою.

Досудове розслідування проводилось слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому. 

Санкції статей передбачають покарання від штрафу, до позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Попередня публікаціяВінниччина відновила міжміське автобусне сполучення
Наступна публікаціяНа Вінниччині влаштували незаконне сміттєзвалище. Фото