Новий очільник обласної поліції Вінниччини розповів про робочі плани та фото з подій в Одесі

Сьогодні, 2 червня, Іван Іщенко поспілкувався з вінницькими журналістами. На початку спілкування розповів про свій трудовий шлях у міліції – поліції, про себе та родину, а потім сам підняв питання про події 2 травня в Одесі.

«Всіх цікавить фотографія з 2 травня 2014 року, яка стала дуже популярною як я приїхав в місто Вінницю і вона вважаю вас усіх зацікавила. Хочу вам відразу же відповісти на це питання. Ця фотографія завжди починає з’являтись у громадян, коли займаю якось посаду, або щось роблю для поліції нашої держави», – каже Іван Іщенко.

За словами Івана Іщенка, ця інформація і обставини подій були не одноразово перевірені Генеральною прокуратурою України.

«Кожен мій крок, кожне моє слово, яке я тоді казав чи що я робив в той день, було усе перевірено. По цій фотографії, то тоді була справжня війна за наше місто. Був хаос. Хтось якось зробив цей стоп кадр, що я ніби спеціально повернувся, такого не може бути. Я тоді був звичайним міліціонером, який не приймав ніяких важливих рішень. І є дуже багато свідків наших громадян, які відстоювали державу, нашу Україну, наше українське місто Одесу. І всі бачили що я робив, як я особисто затримував так званих проросійських бойовиків, їх було дуже багато. Коли вже потім не залишилось керівництва в одеській міліції, я в самому кінці приймав якісь рішення. Одним із спільних рішень працівниками було затримано більше стап’ятидесяти прихильників так званого «руського міру», – розповів, про події 2 травня 2014 року в Одесі, Іван Іщенко.

Загалом, новопризначений очільник поліції Вінниччини пообіцяв вести діалог з громадою, перевіряти матеріали журналістських розслідувань і відстежувати пости у соціальних мережах з повідомленнями про правопорушення. Також він закцентував увагу на поліпшенні умов праці поліцейських Вінниччини, шляхом залучення субвенцій і реалізації програм, пообіцяв об’їхати область з інспекцією районних відділків і там також поспілкуватись з громадами. Та натякнув на кадрові перестановки у поліції Вінниччини.  

Попередня публікаціяУ Вінниці відбувся онлайн фінал серед учасників конкурсу «Бюджет шкільних проектів»
Наступна публікаціяНа Вінниччині 1050 випадків захворювання COVID-19