Відсьогодні в Україні будуть штрафувати за перевищення швидкості на дорогах. Про це повідомляє Міністерство Інфраструктури України.

З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху розпочала роботу. На перших етапах фіксуватиметься тільки перевищення встановленої швидкості руху. Пізніше інші порушення: проїзд на заборонений сигнал світлофору, перехрестя, подвійна смуга, рух смугою для громадського транспорту, тощо.

На дорогах Київської області встановлено 25 комплексів автоматичної фіксації (КАФ). Ще 20 камер працюють у столиці. Вони розміщені на ділянках, де фіксувалась концентрація ДТП. Ще 5 КАФів будуть встановлені у Львівській області.

Всього у планах до кінця року – ще 220 КАФів.

Наразі закуплений центр обробки даних і облаштовані робочі місця, доопрацьовано програмне забезпечення для обстежень щодо комплексної системи захисту інформації. Укрпошта уклала договори, необхідні для доставки постанов про притягнення відповідальності порушникам.

Автофіксація порушень ПДР – не єдиний крок до безпечних доріг та врятованих життів, але він важливий. Також будуть працювати над розбудовою інфраструктури безпеки, запровадженням аудиту безпеки доріг та сучасних стандартів безпеки.

Попередня публікаціяІван Іщенко обіцяє будувати діалог з громадськістю Вінниччини
Наступна публікаціяУ Вінниці на зупинках вулиці Замостянської планують влаштувати електронні табло з розкладом руху