Відома у Вінниці активістка та громадська діячка Таїса Гайда, на своїй сторінці у Фейсбук, обурилась імовірним призначенням на головну керівну посаду у поліції Вінниччини Івана Іщенко.

Вона поширила пост у якому пише що, має інсайдерську інформацію про призначення Івана Іщенка. Також активістка повідомляє, що він імовірно приймав участь у протистоянні в Одесі 2 травня на стороні «сепаратистів».

Наразі, офіційного підтвердження інформації про призначення Івана Іщенка немає, як і спростування. А оцінку, яким чином він брав участь чи ні у подіях в Одесі 2 травня мають давати інші інстанції.

Про біографію Івана Іщенка відомо не дуже багато. У 2005 році закінчив Одеський державний університет внутрішніх справ. У 2011-2013 роках очолював Тарутинське відділення міліції, потім проходив стажування в облуправлінні внутрішніх справ, брав участь у подіях 2 травня 2014 року. Потім деякий час очолював Овідіопольський райвідділ, після зайняв пост начальника управління громадської безпеки обласного УВС, перейменоване згодом в управління превентивної діяльності.

У лютому 2019 року полковник поліції Іщенко захистив в Харківському національному університеті внутрішніх справ дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук. Тема роботи – «Адміністративно-правові засади здійснення підрозділами Національної поліції України ювенальної превенції».

Одружений, виховує двох синів. Дружина – Крістіна Іщенко – працює в муніципальній інспекції з благоустрою.

Сім’я знімає квартиру і паркомісце в Одесі, що зазначено в деклараціїяк безоплатне користування. Крім того володіє земельною ділянкою площею 2 га в Тарутинському районі Одеської області. Пересувається Іван Іщенко на AUDI Q3 2016 року, безкоштовно наданого якоїсь громадянкою.

Нагадаємо, свого часу саме громадські організації Таїси Гайди добились відставки та арешту керівника вінницької поліції Антона Шевцова. Це протистояння супроводжувалось мітингами та протестами і інформаційним протистоянням в ЗМІ та соцмережах. Приводом до протестів стали кадри з російського телеканалу на яких знайшли Антона Шевцова на параді в анексованому Криму.

Попередня публікаціяМер привітав вінничан з 380-річчям самоврядування Вінниці. Відео
Наступна публікаціяВінничан запрошують фотографувати улюблені місця відпочинку дітей