У Вінниці дистанційно відбувся перший етап міського конкурсу учнівських екологічних ініціатив. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Незважаючи на карантин, учнівський актив міста об’єднався навколо екологічних проблем та активно долучився до міського конкурсу учнівських екологічних ініціатив, який проходить онлайн. Учні 5-11 класів розробляли ідеї та дистанційно презентували свої екологічні проєкти на рівні шкіл.

По одному найкращому учнівському проєкту від закладу представлено на міський етап конкурсу. Всього подано 15 великих (обсяг фінансування до 50 тис. грн) та 4 малих (фінансування до 20 тис. грн) проєкти. Загальний бюджет конкурсу 300 тис грн.

У другому етапі конкурсу проєкти оцінюватиме конкурсна комісія, за рішенням якої і оберуть переможців. Проєкти, які отримають фінансування, планується реалізувати до грудня 2020 року.

Міський конкурс учнівських екологічних ініціатив проводиться вдруге у рамках Плану дій з реалізації глобальної ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Метою конкурсу є підтримка активної молоді міста, учнівських ініціатив, залучення юних вінничан до заходів щодо поліпшення стану довкілля.

Попередня публікаціяУ Вінницькому районі поблизу Гавришівки перекинулась вантажівка з якої рятувальники дістали водія. ФОТО
Наступна публікаціяУ Вінниці ресторатори та готельєри навчатимуться консолідації