Про продовження дії преференцій для бізнесу повідомляють вінницькі податківці

Вінницькій бізнес до кінця карантину не будуть перевіряти і штрафувати. Також, ФОПів звільнять від сплати ЄСВ за травень.

На підпис Президенту України передано Закон України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)», яким, до закінчення карантину, передбачено продовження дії податкових преференцій. 

Зокрема, буде продовжено: 

– строк незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства з 1 березня по останній календарний день місяця, в якому Уряд оголосить про закінчення дії карантину; 

– мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину; 

– строк не нарахування пені по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину; 

– термін оприлюднення оновленого плану – графіку перевірок, а саме протягом 10 календарних днів з дня завершення дії карантину. 

Також Законом передбачено звільнення фізичних осіб-підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, від сплати ЄСВ за себе ще й за травень. Також продовжено строк незастосування штрафних санкцій за порушення сплати ЄСВ та несвоєчасне подання звітності з ЄСВ по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, повідомляє ГУ ДПС у Вінницькій області.

Попередня публікаціяУ Вінниці ремонтують спортивний майданчик на території школи №2. ФОТО
Наступна публікаціяУ Вінниці оформлення муніципальної доплати за антикризовою програмою розпочнуть проводити у червні