У Вінниці затвердили рішення щодо проведення пошукових робіт на вулиці Стрілецькій захоронень вояків 1917-1920 років

У Вінниці затвердили рішення щодо проведення пошукових робіт на вулиці Стрілецькій захоронень вояків 1917-1920 років. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Сьогодні, 21 травня, виконком міської ради схвалив рішення, яке зобов’язує організацію, що здійснює будівництво по вул. Стрілецькій 23, провести шурфування ґрунту та у разі необхідності, виконати пошуково-ексгумаційні роботи. Для фахового виконання цієї роботи має бути залучена спеціалізована меморіально-пошукова організація та спеціалісти КП «Центр історії Вінниці».

У рішенні мова йде про земельну ділянку, яка належить Міністерству оборони України. Наразі там розпочалось будівництво багатоповерхового житлового будинку. За словами власника землі воно відбувається на місці господарських будівель колишнього військового шпиталю.

Разом з тим на думку істориків майбутні інженерні комунікації можуть пролягти через земельну ділянку ймовірних захоронень вояків Галицької Армії 1919-1920 років. Тому виконком міської ради вважає за необхідне на таких територіях провести шурфування ґрунту та, у разі необхідності, виконати пошуково-ексгумаційні роботи.

Ця процедура дасть змогу підтвердити факт наявності на певній ділянці захоронень, і вже за результатами цієї експертизи проводити будівництво далі.

Попередня публікаціяНа Вінниччині підрядника судитимуть за розкрадання майже мільйону бюджетних коштів
Наступна публікаціяВінницька поліція встановлює обставини загибелі велосипедиста на перехресті вулиць Порика – Інтернаціоналістів