На Вінниччині підрядника судитимуть за розкрадання майже мільйону бюджетних коштів

Немирівська місцева прокуратура Вінницької області скерувала до суду обвинувальний стосовно директора одного з приватних підприємств, який обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділеними на ремонт доріг.

За версією слідства, керівник підрядного підприємства, з яким було укладено договори для здійснення ремонту дорожнього покриття на території одного з районів Вінницької області, упродовж 2013-2016 років, надавав замовнику акти приймання виконаних будівельних робіт із завідомо неправдивими завищеними  витратами на оплату людино-годин,  будівельних матеріалів, оренду транспорту та механізмів, загально виробничих витрат.

Таким чином, на підставі вказаних підроблених документів, зазначена особа, зловживаючи своїм службовим становищем заволоділа бюджетними коштами на загальну суму майже 903 тис. грн, заподіявши збитків територіальній громаді в особливо великих розмірах.

Вказаній особі інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

У ході досудового розслідування підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, та з метою відшкодування завданих збитків  накладено арешт на його майно на загальну суму 938 тис. грн.

У разі доведення вини у судовому порядку, зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Попередня публікаціяНа Вінниччині утворили звалище з відпрацьованих медичних відходів. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці затвердили рішення щодо проведення пошукових робіт на вулиці Стрілецькій захоронень вояків 1917-1920 років