У Вінниці з початку епідемії зареєстровано 161 лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом

У Вінниці з початку епідемії зареєстровано 161 лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

На сьогодні у Вінниці з початку епідемії зареєстровано 161 лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом. 37 людей вже одужали. Серед них 3 дітей та 16 медичних працівників. Нараз на COVID-19 хворіє 124 людини.

На стаціонарі в медичних закладах лікують 15 вінничан (12% захворілих), ті, хто має легкий або безсимптомний перебіг, лікуються амбулаторно вдома – 109 пацієнтів (88%).
Загалом під контролем сімейних лікарів перебуває 634 особи. В тому числі це 97 громадян, які повернулись із країн зі спалахом COVID-19, 428 – члени їхніх сімей та контактні громадяни, які віднесені до групи ризику інфікування коронавірусом.

Зняті з обліку після проходження двотижневої самоізоляції та не захворіли 833 особи. 16 мобільних бригад, які працюють у центрах первинної медико-санітарної допомоги, починаючи 3 квітня уже здійснили 751 виїзд до вінничан х підозрою на COVID-19 та відібрали 1436 зразків для ПЛР-тестів.

Зафіксовано випадок захворювання на коронавірусну інфекцію в працівниці фабрики «Володарка». Обласний лабораторний центр протестував методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) всіх контактних та потенційно контактних працівників підприємства (більше 200 людей). Позитивний результат тестів виявлено у 7 випадках. На фабриці була проведена дезінфекція, і підприємство зараз працює в штатному режимі.

Міські заклади охорони здоров’я продовжують отримувати замовлення за кошти бюджету громади по засобах захисту та дезінфекції.

«Протягом останнього тижня у міські заклади охорони здоров’я в рамках закупівель за кошти міського бюджету надійшло респіраторів 500 FFP3, костюмів біозахисту – 1225 одиниць, 7 пристроїв очищення та знезараження повітря. Крім того, для ЦМтаД придбано 4 дезінфікуючі рамки на вхід. Сьогодні після обіду очікується близько 4 тисяч респіраторів другого рівня захисту», – розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Також уже виконала замовлення щодо пошиття 7300 захисних костюмів фабрика «Поділля». Наразі її працівники приступили до пошиття нового замовлення міської ради – відшиву 8 тисяч ізоляційних халатів для медиків. Завершено пошиття 10 тис. костюмів біозахисту на фабриці «Володарка».

Попередня публікаціяУ Вінниці поточний ремонт доріг вже зроблено на 42 вулицях міста
Наступна публікаціяУ Вінниці планують виготовляти апарати штучної вентиляції легень