У Вінниці нетверезий водій намагався дати поліцейським хабаря. Фото

У Вінниці нетверезий водій намагався дати поліцейським хабаря. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції.

На правопорушника склали декілька адміністративних протоколів, в тому числі,  за перебування за кермом у  стані алкогольного сп’яніння.  Чоловіку також доведеться нести кримінальну відповідальність за спробу дачі  неправомірної вигоди патрульним  поліцейським.

20 квітня близько 1-ї години ночі камери Ситуаційного центру зафіксували порушення правил дорожнього руху на проспекті Коцюбинського: автомобіль Volkswagen Golf їхав на великій швидкості, створюючи аварійні ситуації для інших учасників дорожнього руху.

Порушника патрульні помітили на перехресті вулиці Привокзальної з проспектом Коцюбинського та одразу ж подали сигнал про зупинку, але водій легковика це проігнорував та навпаки збільшив швидкість. Втікаючи від поліції, водій іномарки неодноразово порушував Правила дорожнього руху. Патрульні передали в радіоефір колегам, що потребують допомоги. Шляхом блокування правоохоронці зупинили правопорушника на вулиці Максимовича.

У водія були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Перевірка на алкотестері це підтвердила – 1,69 проміле алкоголю виявили в організмі 24-річного кермувальника. 

Під час складання патрульними адміністративних матеріалів водій декілька разів намагався з ними “домовитись”, пропонуючи грошову винагороду в розмірі 20 000 гривень. Інспектори попередили його про кримінальну відповідальність за дачу хабара, однак він не сприйняв це серйозно, наполягаючи на своєму.

На правопорушника поліцейські склали ряд адміністративних матеріалів: за ст. 130 (керування автомобілем у стані сп’яніння) КУпАП, за ст. 122-2 (не зупинка на вимогу поліцейських) КУпАП, за ч. 4 ст. 122 (створення аварійної ситуації) КУпАП та за ч. 2 ст. 122 (проїзд на забороняючий сигнал світлофора) КУпАП.
Слідчим відділенням поліції розпочато розслідування кримінального провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За вчинення такого злочину чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі. 

Попередня публікаціяУ Вінниці просять провести ремонт тротуару на вулиці Батозькій. Петиція
Наступна публікаціяУ Вінниці на вулиці Оводова автомобіль збив декоративний ліхтар. Фото