У Вінниці здешевіли опалення та гаряча вода, але містяни не поспішають розраховуватись за спожиті послуги

Попри значні знижки, рівень розрахунку за спожиті послуги на критично низькому рівні, зазначають у «Вінницяміськтеплоенерго».

Споживачі отримали нарахування за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, спожиті в березні, з найбільшим за весь опалювальний період перерахунком у бік зменшення.

Отже, подешевшали в середньому на: 38,4 %  – послуга з централізованого опалення (а саме умовно-змінна частина тарифу) і на 34,4 % –  послуга з централізованого гарячого водопостачання.

Відсотки перерахунку цього разу найбільші, оскільки ціна на газ зменшилася. НАК «Нафтогаз України» в березні встановив ціну на газ для теплопостачальних підприємств на рівні 4,08 грн. за м3 з ПДВ (у лютому було  4,74 грн. за м3 (з ПДВ), у січні  -5,58 грн. за м3 (з ПДВ).

Так, за березень місяць споживачі КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» категорії «населення» спожили послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання на майже 97 млн. грн.  Сума з перерахунком у бік зменшення  –  понад 63 млн. грн.

Споживачі вже отримали платіжки в свої поштові  скриньки. Також переглянути нарахування можна й в електронному варіанті, скориставшись сервісом pay.vn.ua. 

Вінничани не поспішають сплачувати комуналку

Попри перерахунок у бік зменшення населення не поспішає платити за спожите. Станом на 13 квітня рівень сплати перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» становить лише 9,5 % від нарахувань за березень. 

Загальна заборгованість категорії «населення» перед теплопостачальним підприємством понад 175 мільйонів гривень,  враховуючи нарахування за березень, сплатити які необхідно до 20 квітня (відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 630). 

«Ми розуміємо, що в багатьох зараз важке фінансове становище, але теплопостачальне підприємство зобов`язане сплачувати за ресурси, необхідні для надання послуг споживачам. Сплата даних ресурсів напряму залежить від своєчасного розрахунку споживачів за послуги», – звертаються до споживачів КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

В кого нема інтернету послугу можна замовити додому

Представники комунального підприємства зазначають, що є категорія населення, яка не користується мережею Інтернет. Тому є ще один спосіб, започаткований Вінницькою міською радою – оплата комунальних платежів готівкою, не виходячи з дому. Послугу можна замовити послугу за безкоштовним телефонним номером 0 800 216-612 з 9:00 до 17:00 по буднях. Додому приїде касир у супроводі працівника «Муніципальної варти». Також обов’язкова присутність представника компанії – управителя будинку, якого ви знаєте, – це убезпечить вінничан від шахраїв. Сплативши за комунальні, ви на місці отримаєте квитанцію.

Попередня публікаціяУ Вінниці на вулиці Вишневій рятувальники ліквідували загоряння на території приватного сектору. Фото
Наступна публікаціяЗросла гранична сума доходу для платників єдиного податку