У Вінниці сімейних лікарів забезпечують засобами індивідуального захисту

Нові надходження необхідних для захисту медиків: респіраторів, медичних масок,захисних комбінезонів та щитків для обличчя отримали, 6 квітня, п’ять центрів первинної медико-санітарної допомоги Вінниці. Допомогу надали представники спецфонду «СтопВірус», які намагаються забезпечити медичних працівників індивідуальним захистом.

 «Ми надаємо допомогу п’ятьом центрам первинної медико- санітарної допомоги. Це ті підрозділи, що першими контактують з потенційно хворими на COVID-19. Вони зустрічають пацієнта, оглядають його і, за необхідності, повідомляють інші підрозділи, щоб прийняти рішення про госпіталізацію чи запропонувати інший тип лікування. Тому ми сформували для кожного з ЦМПСД комплекти в межах ініціативи «СтопВірус», до яких входять респіратори по 100 штук,  одноразові маски по 1000 штук, по 20 захисних комбінезонів, по 50 щитків, а також дезрозчини для обробки приміщень – загалом на 5 центрів передаємо 50 літрів концентрату “Полідез”, – каже голова наглядової ради Благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський. 

За словами Андрія Дручинського, комбінезони для медиків виготовляють у Вінниці. Також у Вінниці роблять захисні щитки за які правлять невелику ціну, для покриття витрат на виробництво.

«Ми дуже вдячні за медичні засоби, які нам передали. Вони нам потрібні, адже у нас працюють мобільні бригади, наші лікарі та медичні сестри виїжджають туди, де є хворі з температурою. Необхідними для нашої роботи наразі є респіратори, миючі засоби, одноразові халати тощо», – зазначив завідуючий амбулаторії №2 ЦПМСД №5 Микола Сивенюк.

Представники центрів первинної медико-санітарної допомоги міста на усі виклики, де є підозра на коронавірус, виїжджають у засобах індивідуального захисту. Тому поповнення їхніх запасів надзвичайно важливе. І підтримка від фонду “СтопВірус”, яку ініціював Володимир Гройсман та підтримав міський голова Сергій Моргунов, зараз дуже доречна.

«На кожен випадок ми виїжджаємо повністю у комплекті: комбінезон, захисний халат, фартух, респіратор тощо. Загалом на робочий день нам потрібно десять комплектів, тому вони швидко використовуються», – розповідає сімейний лікар Ігор Гальцов.

Усі вінничани можуть долучитися до благодійного збору коштів на потреби медиків. 

Щодня ФГ «Подільська громада» на своїй сторінці у фейсбуці https://u.to/78fkFw  повідомляє, скільки коштів зібрано і хто їх перерахував. 

Рахунки для внесків: Благодійна організація Благодійний фонд  «Подільська громада»,

Код ЄДРПОУ 35904183,

UA103026890000026003055353304

ВIННИЦЬКА ФIЛIЯ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Або р/р UA263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Попередня публікаціяУ Вінниці посилюють заходи для стримування розповсюдження COVID-19. Фото та відео
Наступна публікаціяУ Вінниці поблизу житлових будинків Вишенського озера горить суха трава. Фото