Через пожежу у Чорнобильській зоні на Вінниччині перевірили радіаційний стан

На Вінниччині через пожежу у Чорнобильській зоні перевірили радіаційний стан. Про це повідомляє Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ.

Нагадаємо, що з 4 квітня розпочато гасіння пожежі в лісі у Чорнобильській зоні відчуження. Пожежа сталася поблизу села Володимирівка, Косовського лісництва на площі 20 га. До боротьби з вогнем була залучена авіація. На місці пожежі було підвищення радіаційного фону, що ускладнювало гасіння пожежі.

Станом на 15-00 05.04.2020р. радіаційний фон по м. Київ становив – 14мкР/год, а по Київській області – в межах 12мкР/год.

По Вінницькій області  спеціалістами радіологічної лабораторії ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» (ДУ «ВОЛЦ МОЗ України)  регулярно проводяться моніторингові вимірювання потужності поглиненої в повітрі дози зовнішнього гамма-випромінювання (радіаційного фону) у м. Вінниці (у контрольних точках).

Середнє значення вимірювань станом на 09:30 год. 06.04.2020 р. становило 17 мкР/год., що не перевищує природний фоновий рівень за результатами постійних спостережень.

Попередня публікаціяУ Вінниці дали відповідь на петицію щодо будівництва стадіону на території школи №5
Наступна публікаціяНа Вінниччині роз’яснили що потрібно знати ФОПам про «Податкові канікули»