Втрати міського бюджету Вінниці можуть скласти 370 мільйонів гривень. Відео

Сьогодні, 3 квітня, під час онлайн брифінгу мера Вінниці Сергія Моргунова журналісти інтернет видання Вінниця Прес Поінт поцікавились, – «Відомо про скасування Дня Європи. З яких ще програм та інших статей витрат буде перенаправлено фінансування на боротьбу з коронавірусом та медицину?»

Отже за словами Сергія Моргунова, гроші на медицину поки що є. Але зауважив, що можуть бути внесені відповідні зміни до державного бюджету, тоді частина видатків буде знята з місцевих бюджетів і буде скорочено надходження власних і закріплених доходів.

«За песимістичними нашими підрахунками втрати міського бюджету можуть складати до 370 мільйонів гривень на рік. Це достатньо серйозна і велика сума. Звичайно ми змушені будемо скорочувати в першу чергу капітальні видатки, наші поточні видатки і це достатньо серйозний виклик»,- сказав очільник міста.

День Європи скасували щоб не наражати на небезпеку городян

Як пояснює мер Вінниці, святкування Дня Європи скасували щоб убезпечити містян від масового зараження.

«Дай Бог щоб сам карантин уже було відмінено. Але ми розуміємо що це є травень місяць і ми за два тижні повністю не знімемо питання загрози захворювання на коронавірус. І тому ми точно не повинні створювати умови для додаткового скупчення людей, особливо протягом двох – трьох днів, так як у нас тривають ці заходи», – пояснює Сергій Моргунов.

Кошти які були заплановані на святкування, за словами мера, направлять на охорону здоров’я, підтримку комунальних підприємств, для того щоб вони  могли здійснювати свою діяльність.

«Крім того, наше завдання в першу чергу забезпечити захищені видатки. Якщо говорити про використання бюджету це зарплати вчителям, працівникам бюджетної сфери, дотації комунальним підприємствам, таким як транспортна компанія. Тому що на сьогоднішній день вони їздять пусті і ми фінансуємо за рахунок міського бюджету підтримку транспортної кампанії», – каже мер.

Далі визначатись з фінансуванням усіх програм які планували на цей рік, будуть уже по закінченню карантину, пояснює очільник міста. Залежно від того на скільки оправиться від наслідків економіка.

За підсумками брифінгу:

  • Будуть введені додаткові обмеження для громадян, на карантин закриють дитячі та спортивні майданчики;
  • Трьох вінничан, що мали знаходитись на карантині притягнули до адміністративної відповідальності;
  • В Вінницю замовили 20 апаратів ШВЛ, один отримали інші будуть надходити до травня;  
  • У Верховні Раді прийняли ряд законів що дозволяють бізнесу не сплачувати орендну плату за землю та приміщення, але рішення в кожному окремому випадку прийматимуть органи місцевої влади;
  • Лікарям та медперсоналу виплатять надбавки, але не всім. Доплату отримають лікарі що безпосередньо працюють з хворими на коронавірус, це лікарі та медперсонал інфекціного відділення та швидкої. Доплатять за два місяці березень і квітень, лікарям – п’ять тисяч гривень, медсестрам три тисячі гривень та півтори молодшому медперсоналу;
  • У Вінниці дезінфікують транспорт, зупинки, дороги, площі, парки, сквери за допомогою розпилювачів. Ручними розприскувачами лавки, під’їзди. Дезінфікуючого розчину від початку карантину витратили понад мільйон літрів.
  • Більше дивіться відео:
Попередня публікаціяУ Вінниці Транспортна компанія планує списати 10 вживаних тролейбусів
Наступна публікаціяУ Вінниці під час онлайнбрифінгу міський голова проінформував про ситуацію із захворюваністю на COVID-19