У Вінниці під час онлайнбрифінгу міський голова проінформував про ситуацію із захворюваністю на COVID-19

У Вінниці під час онлайнбрифінгу міський голова проінформував про ситуацію із захворюваністю на COVID-19. Про це повідомляє Вінницька міська рада. Лабораторно у місті підтверджено 43 випадки інфікування, 20 із них – це медичні працівники.

«Станом на 20:00 другого квітня у Вінниці зареєстровано 43 лабораторно підтверджені випадки інфікування коронавірусом. Серед зареєстрованих – 12 людей, які не були за межами країни, і вони не знають, від кого могли заразитися. Це уже внутрішнє поширення. Вік інфікованих від 5 до 73 років. Серед інфікованих – 20 медичних працівників: з пологового будинку №2, онкологічного центру і одна людина з обласної стоматполіклініки, яка контактувала з одним із захворілих працівників лікарні. На стаціонарному лікуванні у ВМКЛ №1 знаходиться 18 осіб з COVID-19: 17 пацієнтів – в інфекційному відділені, один – у відділенні реанімації та інтенсивної терапії. У однієї пацієнтки зберігається підвищена температура до 38 градусів, один пацієнт знаходиться на кисневій терапії. В обласній дитячій лікарні перебуває одна хвора дитина – це хлопчик п’яти років. Стан дитини задовільний, температура нормальна, він почувається добре. На жаль, повторне дослідження на ПРЛ має позитивний результат. З підозрою на COVID-19 у медичних закладах перебуває шість осіб. У чотирьох пацієнтів зберігається температура 37,5 – 37,8. Четверо мають важку супутню патологію і отримують кисневу терапію, біологічні матеріали відібрані і відправлені на дослідження методом ПРЛ», – розповів міський голова Сергій Моргунов.

Також міський голова розповів, що усі пацієнти, які перебувають у клінічній лікарні №1 з двобічною пневмонією, обстежуються на COVID-19. Спочатку вони проходять експрес-тестування, а потім ПРЛ-дослідження.

«24 людини з лабораторно підтвердженими випадками знаходяться на суворій самоізоляції разом із членами сімей. Вони перебувають під наглядом сімейних лікарів та поліції. Також під контролем сімейних лікарів перебуває 665 осіб, з яких 224 прибули із країн Європи, 441 особа – це члени сімей та контактні громадяни, які віднесені до групи ризику інфікованих коронавірусом. З усіма ними проведена роз’яснювальна робота про необхідність перебування на самоізоляції, обов’язковий щоденний температурний скринінг та надані відповідні пам’ятки», – додав Сергій Моргунов.

Попередня публікаціяВтрати міського бюджету Вінниці можуть скласти 370 мільйонів гривень. Відео
Наступна публікаціяУ Вінниці представники спецфонду «СтопВірус» передали для персоналу лікарні 2000 медичних масок та засоби індивідуального захисту. ФОТО