Вінничани за березень заплатять менше за опалення на 38, 4% і за гарячу воду на 34,4%

Виконком Вінницької міської ради, 26 березня, прийняв рішення за номером 744 «Про зміну розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення,  централізованого постачання гарячої води». На виконання цього рішення КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» проведе зміни розміру нарахувань, для населення, у бік зменшення за березень 2020 року. 

Такі знижки обґрунтовані тим що НАК «Нафтогаз України» в березні встановив меншу ціну на газ для теплопостачальних підприємств на рівні 4,08 грн. за м3 з ПДВ (у лютому було  4,74 грн. за м3 (з ПДВ), у січні  -5,58 грн. за м3 (з ПДВ). Отже, оскільки ціна на газ знизилася –  відсотки перерахунку цього разу будуть найбільші за попередні місяці.

Тож, нарахування для населення будуть зменшені в середньому на:

38,4 %  – на послугу з централізованого опалення (а саме на умовно-змінну частину тарифу); 

34,4 % –  на послугу з централізованого гарячого водопостачання.

У «Вінницяміськтеплоенерго»  наголошують, що перерахунок стосується лише нарахувань за березень 2020 року. Також, у комунальному підприємстві нагадують, що відповідно до постанови Кабміну споживачі зобов’язані сплачувати за комунальні послуги до 20 числа щомісяця. За спожите в березні необхідно буде розрахуватися до 20 квітня.  Закликають, після отримання платіжок не гаяти часу і одразу сплатити всі нарахування, ідеться в повідомленні КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

Попередня публікаціяЗ 16 по 24 березня у Вінниці склали понад 30 адмінпротоколів за спалювання листя
Наступна публікаціяУ Вінниці служба таксі буде довозити медиків на роботу безкоштовно