У Вінниці відбувся брифінг губернатора та мера щодо коронавірусу та створили оперативний штаб

У Вінниці відбувся брифінг губернатора та мера щодо коронавірусу, а іще створили оперативний штаб. На щоденному спільному брифінгу губернатор Вінниччини та мер міста повідомили, про ситуацію з захворюваністю, створення оперативного штабу, призначення його голови та іще назку заходів що приймаються в місті та області.

Отже, на ранок 27 березня у Вінницькій області дев’ять підтверджених випадків захворювання на  Colvid-19. Сім випадків Вінниця, однин Вінницькій район, один місто Ладижин. Зареєстровано 42 підозри, у 27 випадках діагноз не підтверджено, дев’ять підверджено, в тому числі одна дитина, ще сім досліджуються. З початку робот проведено 143 обстеження. Стан пацієнтів що захворіли стабільний.

«Створено склад штабу з надзвичайної ситуації. Призначений керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, йому надано право на утворення, а потім на ліквідацію штабу з надзвичайної ситуації. А також на затвердження його персонального складу. Штаб створено, склад затверджено», – каже губернатор Владислав Скальській.

За словами Владислава Скальського, на даний час в лікарнях Вінницької області розгорнуто 524 інфекційні ліжка, таким чином у нас сформована госпітальна база для хворих першої хвилі. Разом з національною службою здоров’я було верифіковано 12 лікарень, які готові працювати з хворими на коронавірус. За додаткової потреби кількість інфекційних ліжок буде збільшена, шляхом перепрофілювання інших ліжок або цілих медичних закладів, згідно нашого плану.

Очільник міста Вінниці Сергій Моргунов підтвердив, що захворілі чотири жінки, колегі жінки що працює в другому пологовому які контактували з нею. 33 – річний чоловік у якого підтвердили коронавірус нещодавно повернувся з подорожі з за кордону.

«Хочу повідомити що стан першої хворої наближається до задовільного., температура у неї сьогодні нормальна. Також в інфекційному відділені знаходяться чотири пацієнтки, це близькі члени родини хворої, самопочуття їх задовільне, температура нормальна. Прояви респіраторного  захворювання відсутні, але ще тривають дослідження на наявність в них коронавірусу. Також в інфекційному відділені перебуває іще дві жінки з підозрою на Covid-19, які прибули з за кордону. У прибулих температура 37, самопочуття добре і триває обстеження. П’ятирічний хлопчик почуває себе добре, температура 36,4 температура станом на 10.00 ранку, стан його батька який перебуває з дитиною задовільний і температура нормальна”, – каже міській голова.

За словами міського голови, ті чотири пацієнтки у яких вчора виявили коронавірус то вони перебувають на карантині і стан у них нормальний, клінічних проявів респіраторного захворювання немає. Акушерський корпус пологового будинку № 2 закритий на карантин. Там знаходяться сім породіль і 14 вагітних, вони під спостереженням медичних працівників. Сьогодні буде продовжено збір біологічного матеріалу для досліджень у пацієнтів та персоналу.

Крім того під контролем сімейних лікарів перебувають 240 осіб з яких 115 громадян які прибули з 16 березня по 26 березня, з країн де є спалахи коронавірусу. Ще 125 осіб це члени сімей, контактні особи які віднесені до групи ризику. Зі всіма контактними особами провели роз’яснювальну роботу про перебування 14 днів на карантині, щоденний температурний скрінінг та самоізоляцію.

Про регулювання цін на продукти, недобросовісних підприємцях, санітарну обробку та волонтерів дивіться відео:

Попередня публікаціяНа Вінниччині збільшилась кількість осіб захворівших на коронавірус
Наступна публікаціяУ Вінниці мер доручив відповідним інстанціям відреагувати на зростання цін на продовольчі товари