Юрій Косюк прокоментував “кураторство” Вінницької області з подачі Зеленського

Власнику агроіндустріального холдингу МХП Юрію Косюку дістались в “кураторство” Черкаська та Вінницька області. Коментар бізнесмена опубліковало видання “Українська правда”.

Перше і найголовніше: великі бізнеси є тими Атлантами, які на своїх плечах тримають національну економіку. Після завершення пандемії коронавірусу, карантину, втрат, які понесе малий і середній бізнес, навантаження на великий бізнес стане ще більшим.

Без перебільшення, від великого бізнесу залежить те, якою буде національна економіка сьогодні і завтра.

Великий бізнес завжди допомагає державі і людям в моменти кризи. Допоможе і цього разу. Ми всі живемо в одній країні, наразі умови для всіх однакові, перед загрозою коронавірусу рівні всі.

Добре, що президент намагається об’єднати всі ресурси для того, щоб Україна вийшла з пандемії з найменшими втратами.

На початку зустрічі від президента пролунала пропозиція створити фонд для боротьби з поширенням коронавірусу. Наповнювати цей фонд мали представники бізнесу.

Бізнес був одностайним: ефективніше допомагати адресно та життєво необхідним – медичним обладнанням, засобами індивідуального захисту тощо. Бізнес, який працює по всіх областях України, знає стан лікарень, потреби людей, має довіру і повагу від місцевого населення.

Області розподілялися за принципом “рідності”: хто де найбільше працює (а в 90% випадків і живе), той за ці області і відповідає.

Так, Ярославський відповідає за Харківську область, Ставніцер – за Одеську, МХП підтримує Черкаську і Вінницьку.

На найнагальніші потреби в обладнанні ми вже виділили 29 млн грн.

За кожною з двох областей закріплені два топ-менеджери МХП, які володіють повною інформацією, знаходяться на зв’язку з місцевою владою і лікарнями. Робота триває 24/7.

В областях особливо нічого не вразило – ми знаємо стан справ на місцях, чим і як живуть люди, підтримуємо місцеве населення, незалежно від вірусів чи закликів президента. Просто стали допомагати більше і змінили наповнення цієї допомоги.

Що стосується оцінки готовності областей, державних лікарень, я б утримався від цього. Бізнес допомагає державі, але не підміняє її. Гадаю, таку оцінку можуть дати люди: що робить держава, а що робить бізнес. Така оцінка буде об’єктивною.

Зараз найголовніше – втримати ситуацію, уникнути масових захворювань, максимально убезпечити людей, а також надати допомогу лікарям та тим, хто вже захворів, або хто знаходиться в групі ризику.

Нині влада має думати не тільки про те, як захистити людей і забезпечити кваліфіковане ефективне лікування. А вже сьогодні думати про те, що буде з країною за 6-12 місяців. Як утримати економічний спад, як підтримати малий, середній, а також великий бізнес, на який ляже основне навантаження із посилення економіки України.

Робочі місця, ринкові зарплати, соціальні і виробничі стандарти, надходження у бюджети всіх рівнів, підтримка співробітників і місцевого населення – це все забезпечує великий бізнес.

І від того, як влада буде себе поводити із великим бізнесом, може залежати, якою буде Україна за пів року – рік.

Можна розпочати з простого – з поваги.

Головне фото – сайт “Вінбазар”

Попередня публікаціяУ Вінниці повідомили про роботу закладів торгівлі на час карантину
Наступна публікаціяУ лікарні Вінниччини завезли чергову партію засобів захисту для медиків