В одному з районів Вінниччини чиновники «накосячили» з закупівлею меблів для школи, прокуратура через суд скасовує оборудку

Прокуратура встановила, що закуплені за бюджетні кошти шкільні меблі не відповідають вимогам Нової Української школи.

Отже, прокурорська перевірка виявила що меблі закуплені для Нової Української школи, відділом освіти однієї з райдержадміністрацій області, не відповідають умовам тендерної документації. Шкільні парти та стільці закуплені за майже 400 тисяч гривень, не відповідають вимогам НУШ та й ціна на них завищена. Отже чиновники не тільки купили не те що треба, а завдали збитків державі. Більше того, щоб уникнути процедури відкритих торгів та не застосовувати ЗУ «Про публічні закупівлі», чиновники поділили предмет закупівлі на частини.

На сьогодні, Могилів-Подільська місцева прокуратура Вінницької області до Господарського суду Вінницької області подала позовну заяву в інтересах держави в особі Північного офісу Державної аудиторської служби України до двох фізичних осіб-підприємців та відділу освіти однієї із райдержадміністрацій області, про визнання  договорів, про закупівлю товарів за бюджетні кошти, на суму майже 400 тисяч гривень, недійсними та застосування наслідків їх недійсності, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Попередня публікаціяНа Вінниччині почали встановлювати карантинні контрольно-пропускні пункти. ФОТО
Наступна публікаціяРятувальники знайшли на Вінниччині 70 мінометних мін, сьогодні їх підірвуть