Про блок пости, тести та посівну у Вінницькій області, розповів губернатор

Сьогодні під час брифінгу в ОДА голова облдержадміністрації Владислав Скальський повідомив, про те що на Вінниччині, станом на 9.00 годину вівторка, 24 березня, немає жодного пацієнта з підозрою на COVID -19

На сьогодні, у Вінницькій області вірусологічна лабораторія обласного лабораторного Центру протестувала біологічний матеріал від 21 особи з підозрою на COVID-19. Як результат – не підтверджено жодного випадку на захворювання спричиненого коронавірусною інфекцією.

Зараз в Україні зафіксовано та лабораторно підтверджено 84 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію.

В лікарнях області розгорнуто 290 інфекційних ліжок, із них – 89 боксів та 51 полубокс. При необхідності, їх кількість буде збільшена шляхом перепрофілізації інших ліжок, згідно плану.

В боксованих палатах інфекційних відділень створені палати інтенсивної терапії, які забезпечені усім необхідним обладнанням.

На сьогодні на лікуванні у лікарнях інфекційних відділень області перебуває 191 осіба з гострими респіраторними захворюваннями та 63 особи з –вірусно- бактеріальними пневмоніями.

Інфекційні відділення лікарень забезпечені та постійно поповнють запаси необхідними медикаментозними та дезінфекційними засобами, засобами індивідуального захисту та іншими необхідними матеріальними ресурсами. Моніторинг їх забезпеченості проводиться щотижнево.

«Ми отримали першу централізовану поставку з респіраторами, комбінезонами, тест-системами, ТПРЛ-тестами, для першочергового забезпечення медичного персоналу та наших лабораторних центрів», – сказав Владислав Скальській.

Також губернатор повідомив, що протягом тижня в вінницьку область мають прийти додаткові надходження. Та пообіцяв поінформувати про них на офіційних сторінках в соцмережах.

Очільник області нагадав, що специфічної терапії для лікування гострого респіраторного захворювання, спричиненого коронавірусом COVID -19 не існує. Лікування симптоматичне, посиндромне.

«Наголошую про необхідність використовувати важливі заходи безпеки: мити руки, використовувати антисептик, уникати контакту з особами з проявами гострої респіраторної інфекції, зберігати певну дистанцію при спілкуванні, не перебувати у місцях великого скупчення людей, утримуватись від поїздок»,- підкреслив Владислав Скальський.

Очільник області вкотре акцентував увагу на успішнииу досвіді інших країн, який показав, що самоізоляція  є  найефективнішим способом попередження та поширення хвороби, повідомляє Вінницька обласна адміністрація. Більше дивіться відео:

Попередня публікаціяУ Вінниці на вулиці Шепеля горів гараж. Фото
Наступна публікаціяЗасоби захисту для медиків від БФ «Подільська громада» розподіли по районам Вінниччини